Dynabyte AB

Drottninggatan 95A, 113 60, Stockholm

Information
Storlek: ca 740 kvm. Inflytt: 25 november 2015. Ansvarig arkitekt: Jenny Öberg, Reflex Arkitekter Fotograf: Erik Lefvander

När vi letade nya kontorslokaler var målet en lokal som med sin arkitektur inspirerar, som kan vara det självklara navet för alla medarbetare och där vi har möjlighet till stora ytor för att hålla events. Kontoret i KTHs gamla lokaler längst upp på Drottninggatan i Stockholm hade allt vi kunde önska, här stod till och med Sveriges första datorer (BARK och BESK) vilket kändes väldigt passande.

Det övergripande konceptet för inredningen är Down The Rabbit Hole, dvs en magisk värld i/under/bakom/parallellt där inget är som man först kan tro. Alla rum har olika teman som ryms inom konceptet; Harry Potter, the Matrix, Gullivers resor, Alice i Underlandet och Narnia. De olika rummen har också olika karaktär med ljudnivå och typer av arbetsplatser och mötesplatser, i flytten övergick vi nämligen till att jobba aktivitetsbaserat istället för att ha fasta arbetsplatser.

Nästan alla möbler är antingen återbruk från tidigare kontoret eller inköpta vintage möbler, vilket vi uppskattar mycket då det bidrar både till att motverka slit- och slängsamhället samt att det bidrar till en sköna stämningen på kontoret.

I det största rummet, Harry Potter (Hogwarts) har vi just den möjligheten till att hålla events vi önskade - ett rum, eller snarare en sal, med möbler som är möjliga att bygga om; bord på bockar, en ombyggbar scen, ljussättning och draperier. Så att det där är möjligt att bjuda in till föreläsningar, seminarier eller workshops.


Motivering
För ett konsultföretag som oss består utmaningen i att skapa en självklar samlingsplats där alla känner sig hemma och längtar till, när de flesta av våra medarbetarna ute på uppdrag hos våra kunder. Det har vi lyckats med!

Det första intrycket är ett kontor som sticker ut, med häftig inredning och teman som verkligen märks. Här finns det ett rum som passar alla baserat på dagshumör och arbetsuppgifter och varje rum känns som unik upplevelse. Man får olika upplevelser i olika rum som alla bidrar till ett kreativt arbete och ger inspiration. Våra medarbetare säger att att det känns som att vi har flera kontor i ett och att det är lekfullt och öppet. Det är en cool plats att komma in till samtidigt som det är hemtrevligt och mysigt.

Under våren har vi haft allt från föreläsningar, vår egen konferens med talare i flera spår, stor inflyttningsfest med över 300 gäster samt hållit vår egen sommarfest i lokalerna och de har helt levt upp till alla förväntingar. Dynabyte har helt klart Sveriges snyggaste kontor som fungerar precis så som vi vill!


Omröstningen öppnar 2018-10-01

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.

Vinnaren i tävlingen kommer presenteras på seminariet Stora Kontorsdagen 9 november.

Mer information
Anmäl dig härFölj Lokalnytt.se på LinkedIn för nyheter om
Sveriges Snyggaste Kontor


Dela den här sidan