Consid AB

Kungsgatan 2, Stockholm

Information
Efter några år på Norrlandsgatan började it- och managementkonsultbolaget Consid växa ur sina lokaler i Stockholm. Ett stenkast bort, på Kungsgatan 2, hittade de lokalen som kom att bli det fantastiska, pittoreska kontor som de idag bedriver sin verksamhet i.

Consid har i dag totalt 12 kontor runtom i Sverige. De är ett it- och managementbolag, med ambitionen om att bli nordens ledande IT- och managementbolag. Affärsidén är tydlig – de vill se till att deras kunder blir bäst i världen på det de gör genom att ta vara på den digitala världens möjligheter.

Fotograf: Andrea Björsell

Motivering
För Consid har det varit viktigt att inredningen på deras kontor ska ha en stark och tydlig förankring i företagets värdegrund. Man har fokuserat på att skapa en attraktiv arbetsplats som företagets personal känner sig stolt över – en social mötesplats för event och informella kundmöten, en medveten stil och kvalitet som genomsyrar samtliga kontor och som stärker Consids varumärke, och inte minst en plats som framkallar kreativitet och som anställda trivs på, såväl under som utanför arbetstid.

Småländsk charm mitt på Stureplan
Consid har sitt hjärta i Småland, då företagets huvudkontor ligger i Jönköping.

– Det är viktigt för oss att upprätthålla en god atmosfär på våra kontor. I Stockholm har vi lyckats med det lilla extra. Här möts man av småländsk charm mitt på Stureplan, säger Peter Hellgren, vd för Consid.

Den småländska charmen har de tagit med sig till sitt nya Stockholmskontor i form av inredning – omkring 90 procent av möblerna i lokalerna har sitt ursprung i möbelindustrin i de småländska skogarna. Hantverkskunnande, design och kvalitet är något genomsyrar kontoret. Bakom inredningskonceptet står Elisabeth Lejon, i det Jönköpingsbaserade företaget Levande Lejon Inredning, och Kristina Hjert och Sofia Nilsson på textil- och inredningsföretaget Gardin Olsson.

Levande Lejon och Gardin Olsson har med tydliga mål arbetat fram det inredningskoncept som med tiden applicerats på Consid-kontor efter Consid-kontor, vilket har skapat en stark igenkänningsfaktor mellan företagets olika kontor. Man ser på inredningen och lokalen som ett ypperligt verktyg för att bygga och stärka företagets identitet där kvalitet, långsiktig och hållbar design samt lokal förankring är viktiga aspekter.

– Den stora igenkänningsfaktorn mellan Consids olika kontor och den unika kombination av klassisk och modern design som de innehar är något alldeles enastående som vi lyckats skapa tillsammans. Den tidlöshet och elegans som möts med en stark hemkänsla på Consids kontor är slående unik, menar Elisabeth Lejon.


Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan