NCC Sverige AB

Västra Varvsgatan 11, 2 tr, Luleå

Information
Vi är 55 personer som delar på 940 m2 i Luleås (Norrbottens?) och NCCs första aktivitetsbaserade kontor. Vi byggde på Diös uppdrag om ett ordinärt cellkontor till aktivitetsbaserat kontor uppdelat i tre delar: öppen zon, intensiv zon (lounge) och tyst zon. Vi har dessutom en projektstudio som är bokningsbar för stora projekt. Vi har 3 bokningsbara konferensrum samt 5 öppna mötesytor varav 4 med skärm/ar.

Renoveringen påbörjades i juni 2015 och vi flyttade in 7 december samma år. Vi valde att ha den intensiva zonen utan nedpendlat undertak och med synliga installationer och svart takfärg, den har en industriell karaktär med betongfärgat golv. Interiören i kontoret består av svarta alternativt vita bord, beroende på zon. Zonindelningen indikeras även av färgval på matta (svart/mörkgrå/ljusgrå). De vita, svarta och grå grundfärgerna bryts av med färgklickar på möbler, gardiner och annan inredning, men kontoret har ett mycket sobert utseende. Eftersom vi inte har fasta platser så töms borden varje kväll och inget arbetsmaterial finns kvar på borden. Vi har dold förvaring för de fåtal pärmar och ritningar vi fortfarande hanterar och dessa förvaringar är utspridda över hela kontoret, är skjutdörrsförsedda och låsbara med ID06. Våra personliga skåp är mycket diskreta och smälter in med sin vita färg (även dessa låsbara med ID06). Vi har valt NCCs (dåvarande...) accentfärger orange, lila, blått och lime i våra 4 toaletter. Några av våra "vitaste" ytor har vi tapetserat med fototapeter, två av dessa med projektbilder från verksamheten.
Fotograf Jennie Pettersson.


Motivering
En klyscha ”det ska vara roligt att gå till jobbet” kan vi inte lova, men intressant avskalad entré välkomnar alla medarbetare och kunder. Synliga snygga installationer som avslöjar byggbranschens alla detaljer i ett modernt kontor. Ett show-office i drift med öppen dynamisk planlösning som ger plats för nya idéer och samarbete mellan kompetenser. Vi har förenat riktigt bra materialval med funktion och fått till en känsla av exklusivitet utan att bli vräkigt.

Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan