The House i Nya Hovås AB

Björklundavägen 24, Hovås

Information
The House är ett co working-kontor i kompromisslös miljö för kreativa själar. Här ingår allt från superservice och vackra kontorsmöbler till ett nätverk med andra småföretagare och inspirerande föreläsare. Vi öppnade i maj 2016. De 1.200 kvadratmeterna fördelas på 129 platser. Följ med på en rundtur:
Du kliver in och ser den gigantiska logotypen målad på putsad vägg. Lobbyn med generös takhöjd och chevronmönstrat marmorgolv är också utrymme för öppna kontorsplatser. I kaffebaren hörs jazzmusik och runt det sex meter långa blanksvarta klinkerbordet samlas ett gäng co workers för frukost. I biblioteket sjunker du ner i sammetssoffor framför en öppen spisen i mässing. I platsbyggda bokhyllor trängs klassisk litteratur med konst- och fotoböcker. All belysning är dimbar för att passa både jobb och kvällshäng. Just här kommer ljuset från en trearmad golvlampa från Serge Moullier, medan arbetsbordet belyses av en sju meter specialbyggd armatur från Rubn i Vittsjö. Runt de runda marmorborden står sammetsstolar från Friends & Founders. Med öppet medlemskap väljer du här en plats för dagen.

I orangeriet blommar apelsinträden och i trägradängen rullar en gammal italiensk stumfilm på bioduken. Här ska snart Lisa Lindström från Doberman föreläsa om hur man håller mer meningsfulla möten. På takterassen pågår tordagsyogan som avslutas med bastu. Du går till ditt skrivbord i den fasta avdelningen. Som en pendang till marmorgolvet på andra sidan ligger här ett mattslipat ekgolv i chevronmönster. Textilier i nougat och duvgrått från Astrid i Stockholm dämpar sorlet. Telefonrummen har platsbyggda sammetssoffor. Härifrån når du också trädgården där du kan pausa i björklunden.

Konferensrummens möbler är till stor del ritade av Pontus Lomar och tillverkade av Steel By Ghölin med skinn från Tärnsjö Garveri. Varje rum har ett unikt uttryck och varje bord har sin egen ytbeläggning; infärgad valchromat, carraramarmor eller mässing.

Överallt går det sobra mönstret från den grafiska profilen igen, screentryckt på glasväggar, espressokopparna, blyertspennorna i guld och de små anteckningsblocken.

Arkitekt: Lomar Arkitekter
Inredare: Lisa Robertz
Fotograf: Petra Björstad
Grafiskt program: Banker Wessel
Trädgårdsmiljöer: 02Landskap

Motivering
The House är fullständigt kompromisslöst. Inte bara golv, möbler och armatur är valt med omsorg. Det är genomtänkt in i minsta detalj: porslin, väggfärg, strömbrytare, trösklar, toalettgolv, färgen på elementen – allt är där av en anledning. Att huset är specialritat från grunden, i en byggnad som liknats vid en villa i Hollywood Hills, bidrar till att våra gäster drar efter andan och säger att de aldrig sett något liknande i Sverige och att de vill ha det så här hemma. Vi håller med: The House känns som det hem vi drömmer om!

Det går inte längre att rösta på detta kontoret.




Vinnaren i tävlingen kommer presenteras på seminariet Stora Kontorsdagen 9 november.

Mer information
Anmäl dig här



Följ Lokalnytt.se på LinkedIn för nyheter om
Sveriges Snyggaste Kontor


Dela den här sidan