Gavlegårdarna

Utanvindsvägen 1, Gävle

Information
Gavlegårdarna är Gävles i särklass största bostadsföretag - det vi gör här på Gavlegårdarna berör minst 30 000 gävlebor varenda dag. Det är ett förtroende som vi ser på med stor respekt. Vår vision är Känn dig hemma och det gäller såväl medarbetare som hyresgäster, samarbetspartners och nya som gamla gävlebor.

Vårt nya huvudkontor är beläget i Hemsta i Gävle och fastighetsägare är FastPartner. Inflyttning skedde under hösten av 2015 och ytan är på ca 6000 m2 där halva ytan är garage, verkstad, omklädningsrum, gym mm.

Inredningsarkitekt är Studio Stockholm Arkitektur.
Fotograf är Per Kristiansen.

Konceptet för lokalerna är liksom visionen Känn dig hemma, och alla våra ytor och mötesrum är döpta efter ytor i ett vanligt hem. Du kan jobba i Salongen, mötas i Skafferiet eller Proppskåpet och få kontorsmassage av trötta axlar i Sovrummet.

Motivering
Vårt nya kontor är helt aktivitetsbaserat och för oss har resan dit handlat mer om verksamhetsutveckling än om nya lokaler. Vi har använt det nya kontoret som ett verktyg för att snabbare nå förbättringar i vårt sätt att arbeta. För oss handlar det om att öka effektiviteten, samarbetet, digitaliseringen och samtidigt behålla arbetsglädjen och stoltheten.

De konkreta fördelar vi hittills upplevt med nya kontoret är att:

- Samarbetet mellan enheter har ökat och revirtänkandet minskat. Det blir fler och kortare avstämningar, vilket leder till kortare handläggningstider, berättar Niclas Lind förvaltningschef.

- Alla våra besökare (och det börjar bli några stycken) blir imponerade av vårt nya kontor, vilket leder till att vi som jobbar här känner oss uppmärksammade, moderna och lite stolta, säger Roger Karlsson, rörmokare.

- Vi har fått en smakfull och trivsam arbetsmiljö med mycket ljus, rymd och gröna växter. Och även lite roliga och oväntade inslag som lamporna som ser ut som fågelburar eller balettkjolar, skrattar Eva Olsson VD-sekreterare.

- När man själv kan styra var man vill sitta kan man också jobba effektivare. Cellkontor har sina fördelar och öppna landskap sina. Här får man det bästa av två världar, allt utifrån dagsform och stundens behov menar Anette Eliasson, kommunikatör.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan