Fredersen Advokatbyrå AB

Turning Torso - Lilla Varvsgatan 14, Malmö

Information
Kund: Fredersen Advokatbyrå AB i Malmö
530 kvm kontor i Turning Torso. Fastigheten uppfördes 2005 och Fredesens våningsplan byggdes om 2015 med återflytt 2016.

Byrå : Perfect Group
Ansvarig arkitekt: Marco Martinelli
Projektledare: Victor Ollén
Fotograf: Simon Donini

Motivering
Fredersen Advokatbyrå AB:s Malmökontor stod i begrepp att renovera sina kontors- och möteslokaler på åttonde och nionde våningen i Turning Torso, en byggnad som kommit att bli ett landmärke i Skåne och en modern symbol för staden Malmö.

Projektet var ett resultat av Fredersens ambition att skapa kontorsmiljöer som kunde avspegla deras identitet som en modern och växande advokatbyrå, samtidigt som Turning Torsos unika förutsättningar tydligt skulle tas tillvara i utformningen.

Kontorets inredning skulle överraska besökaren genom att ge rummen olika karaktär med hjälp av glas, ljusskillnader, varierande träslag och färgsättning. Resultatet blev en lek med kontraster - dova och inbäddade korridorer som leder fram till mycket ljusa och öppna ytor och rum.

Turning Torsos arkitektur kännetecknas av vridna proportioner. Detta togs tillvara genom att designa en utifrån varje rum anpassad kontorsinredning och på så sätt bättre använda de tillgängliga ytorna och samtidigt skapa en känsla av skräddarsydda rum till de anställda.
Mötesytorna och konferensrummen är en viktig del av Fredersens dagliga arbete. Här ska man kunna arbeta och samtala under lugna och ostörda former med kunder och kollegor. Trädetaljerna skapar lugn i rummen och färgsättningen av vitt och mörkblått förstärker den vackra utsikten över sundet.

Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan