REBEL WALLS AB

MARIEDALSGATAN 7, BORÅS

Information
Vi är en tapetfabrik och i våra lokaler på 700m2 i centrala Borås sker allt från första penseldraget i designstudion till färdig tapet i produktionen. Allt detta ligger på tredje våningen med utsikt över en gammal textilfabrik som idag istället huserar bl.a ett gym. Lokalerna var omsorgsfullt renoverade när vi flyttade in med fokus på alla detaljer inklusive kromade rör, polerade betonggolv och stora glaspartier.

Vår inredningsvision var att skapa en industriell miljö utan att kännas stelt och steril. Vi fokuserade på mörkt trä och textila möbler för att mejsla fram rätt känsla. Vi har valt att skapa två olika konferensrum i våra lokaler med två olika inriktningar beroende på vad för sorts arbete som bedrivs där.

Det ena ett mer avslappnat rum med soffor, krittavla och gunga som går under namnet Creative Room. Här hålls de flesta möten som är av mer kreativ karaktär. Det andra konferensrummet med ett långt konferensbord, ommålade böjträstolar och en talarstol funnen på loppis. Här sker mer allvarliga möten och går under namnet Situation Room.

Hjärtat i våra lokaler är rent professionellt designavdelningen och produktionen men för oss som jobbar här är samlingspunkten vårt lunchrum - Rebel Bistro som vi kallar den. Här ville vi skapa en cafékänsla samt leka med illusionen av att var inne och ute. Korridorerna som ramar in Situation Room, Rebel Bistron och Creative Room har fått en känsla av stadsgator med utomhusbelysning på väggarna och stora växter.

De 11 kontor som huseras av våra 17 rebeller är också helt unika med olika tapeter i varje rum. Vår önskan är att ett kontor ska få säga något om dess innevånare därför har vi valt att låta alla i teamet välja 5 unika saker som berättar lite om rebellen som jobbar här. De fem sakerna är; besöksstol (vissa har valt en soffa eller gungstol för långa besökssamtal andra en mer obekväm pinnstol, vi har också valt en unik blomma (här finns allt från kaktusar till planteringsbord), en tavla (vissa har valt barnens konstverk och andra affischen från senaste konserten), tapeten förstås samt en helt onödig pryl som kanske skvallrar mer om personen än någon annan i rummet.

Även våra toaletter är inte stereotypt indelade i dam och herr. Den ena toaletten heter istället The Library som pryds av de tidningsartiklar vi haft äran att få vara med i. Den andra toaletten äger namnet The Vanity Room som innehållet 21olika speglar samt en Vanity Toolbox med allt från parfym till rakhyvel.

Motivering
I en tid då jobb är lika viktigt som privatliv och definierar oss som individer bör detta speglas även i våra kontor. Vi har gett en personlig prägel åt våra kontor utifrån de som jobbar här. Vi är dessutom ett tapetföretag med egen tapettillverkning så vill vill självklart att detta ska synast i våra lokaler. På Rebel Walls för vi kampen mot den vita väggen! Claim Your Space and Start With You Walls är vår devis.

Förr var lagersaldot den viktigaste tillgången i ett företag, idag är teamet den verkliga tillgången. Människor skiljer sig från produkter och behöver trivas för att kunna prestera. Vi tror att våra kontor är avgörande för ett företags produktivitet och med hjälp av fototapeter kan man enkelt skapa allt från lugna och avslappnade behandlingsrum till kontor fyllda av tempo och energi.

Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan