Preventic Group

Knutpunkten 1, Helsingborg

Information
PREVENTIC GROUP, KNUTPUNKTEN HELSINGBORG

I maj 2016 flyttade det framgångsrika företaget Preventic Group till nya Knutpunkten i Helsingborg. Här huserar företaget högst upp i kontorskomplexet på nionde våningen med en svårslagen panoramavy över Sundet och stora delar av Helsingborgs innerstad.

Preventic Group är en snabbväxande koncern med verksamhet inom vägassistanstjänster, specialförsäkring och finansiella tjänster. Gruppen består utav tre bolag som arbetar inom olika segment med den gemensamma nämnaren att de arbetar i den senaste tekniken, med kunden som huvudfokus och modernitet som ledord.

Talangfulla och positiva innovatörer till medarbetare tar Preventic in i framtiden. “Eftersom våra framgångar genereras av våra medarbetare är det självklart för oss att erbjuda en generös arbetsplats i en av Sveriges modernaste kontorsmiljöer. Våra medarbetare skall vara stolta över att vara en del av Preventic Group och vara våra
största ambassadörer. Vi vet hur viktigt det är att tänka på attraktionskraften för oss som arbetsgivare, den personal vi vill attrahera är unga, drivna och lojala personer och dessa ställer krav på sin arbetsmiljö. De anställda tillbringar en större del av sin vakna tid på arbetsplatsen och då är det vår uppgift som arbetsgivare att tillse att de trivs och är motiverade. Vi värnar om våra medarbetare och har tänkt mycket på miljö och akustik för en lugnare tillvaro eftersom vi arbetar i högt tempo. Varje arbetsplats är välplanerad och utformad med ergonomi i fokus. Vår absolut viktigaste resurs är våra enormt duktiga medarbetare och vi bryr oss om deras hälsa och välmående”, berättar Lukas Fryklund VD på Preventic Group.

Landén+Krantz arkitekter anlitades för att hjälpa till att utforma Preventics nya kontor. Målet var att skapa en modern och attraktiv arbetsplats som stöder Preventics sätt att arbeta.

Som besökare möts man av en stor inbjudande mötesplats med en härlig loungedel för möte och avkoppling, samt en magnifik havsutsikt. Här ligger också det stora mötesrummet i anslutning till pentryt. Längre in i lokalen ligger funktionella, akustiskt dämpade arbetsplatser där Preventics medarbetare hjälper sina kunder per telefon.

Stilren, modern möblering med en sober färgskala gör att utsikten kommer till sin rätt.

Fotografer. Michael Tannus och Lykke Sjödin.

Motivering
Preventic Groups nya kontor är en arbetsplats att längta till. Stadens puls och storslagen havsutsikt skapar en oslagbar bakgrund till arbete och möten.

Inbjudande soffor och härliga mötesplatser stimulerar kommunikation och interaktion. Kunder och medarbetare är i fokus på denna arbetsplats där mötes- och umgängesyta getts en framträdande plats och arbetsytan är optimerad.

Landén Krantz arkitekter står för inredningen i dialog med Preventic. Senab Interiör har levererat möblerna. Tengbom arkitekter har ritat huset.

Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan