Videum AB

Framtidsvägen 18, Växjö

Information
Videum AB äger alla Linnéuniversitetets fastigheter i Växjö samt lokaler för Videum Science Park där vi även driver och utvecklar verksamheten för fler framgångsrika företag. Här nomineras vårt eget nybyggda kontor - Hus Echo - om ca 600 kvm i separat byggnad för de ca 20 anställda och med mötesmöjligheter för hyresgästerna i Videum Science Park.

Den neutrala och lite stängda svarta fasaden från entrésidan ger en kontrast till insidan där ett enormt glasparti över två våningar öppnar upp mot den vackra naturen utanför med såväl vattenspeglar, grönska och Teleborgs Slott i horisonten. Inomhus är upplevelsen ett mycket ljust hus där alla har möjlighet att söka såväl umgänge som en lugn vrå.

Personalens välmående har stått i centrum genom att man själv fått skatta i vilken miljö man presterar bäst och kontoret har därför en blandning av egna kontor, delade kontor och mindre öppna landskap med matchande, men personligt gjorda tapetval. Däremellan finns öppna fika- och mötesytor, videokonferens och konferenslokaler som kan nyttjas av alla hyresgäster. Detta ger ett uppskattat flöde av besökare i vårt hus som upplevs mycket tyst efter bland annat val av textilmattor i de flesta utrymmena. Hus Echo är en kontorsbyggnad som byggts mycket kostnadseffektivt och med stor flexibilitet vad gäller planlösning för framtiden då vi verkar i en miljö där företag växer, delas och slås samman och där Videum AB gärna agerar flexibel pusselbit.

FOTO: Anna Joanzón

Motivering
Processen från beslut om byggnation av Hus Echo till inflyttning i nytt kontor var mycket kort, men ett stort engagemang från såväl personal som byggfirma möjliggjorde detta på knappt 12 månader. Inflyttningen skedde i mars 2016.

Videum har i sitt nya kontor lyckats maximera återbruket av befintliga möbler som sedan kompletterats med nya tyger och armaturer etc. Vårt mål är att Hus Echo ska fortsätta växa fram och överraska återkommande besökare med ett eko av stil och lekfullhet från entrén och ända in på toaletten. Vi arbetar därför återkommande med nya detaljer. Miljön kan därför heller aldrig sägas bli färdig, utan ska vara och upplevas levande och i förändring. Möblemang kan byta lokal, helt bytas ut eller kompletteras, liksom tavlor och konstverk kommer att sättas upp och ibland kanske byta plats. Vi tror nämligen på att ”idéer föds där människor möts” och vi vill genom vår miljö ge såväl oss själva som besökare något att börja samtala om. Ett nytt konstverk som vinnare av Sveriges snyggaste kontor 2016 skulle bli en given startsignal för nya samtal.


Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan