Dice

Södermalmsallén 36, Stockholm

Information
DICE är en av världens främsta spelutvecklare med succéer som Battlefield, Battlefront Star Wars och Mirror´s Edge bakom sig.

Kontoret är beläget i Fatburen på Södermalm i Stockholm. Inflyttning skedde i början av 2016 och ytan är på ca 15 000 kvm.

Inredningsarkitekt är Studio Stockholm Arkitektur.
Fotograf är Per Kristiansen.

Konceptet byggde på en önskan:
Vi ska se på vårt nya kontor som en etablerad spelstudio i världsklass! Vi ska skapa en subtil rumslig upplevelse som utmanar rådande konventioner. Uttrycket ska landa i en stringent och grafisk form där taktilitet genomsyrar samtliga materialval. Resultatet ska bli en generell och långsiktig lösning med en väl sammanhållen karaktär som ger oss på Dice en plattform för kommande succéer!


Motivering
Vårt kontor speglar att vi är en spelstudio i världsklass. Det är avgörande både för att attrahera de skarpaste hjärnorna och största talangerna, men även för att stimulera skaparlust och kreativitet.

Våra medarbetare är passionerade och starkt innovationsdrivna, vilket återges i högkvalitativa materialval kryddade med spjutspetsteknik. Tillsammans med Studio Stockholm Arkitektur har vi skapat ett kontor med ett tydligt skandinaviskt uttryck späckat med nyskapande och visuella lösningar, som rimmar väl med vår digitala verksamhet.

Våningsplanen i Fatburen har en mix av moderna och ergonomiskt utformade arbetsstationer och stora sociala ytor med funktioner som lockar till lekfullhet och spontana möten. Loungen ger en omhändertagande känsla och utrymme för avkoppling.

En varierad belysning genom hela kontoret skapar skiftande atmosfärer som passar de olika skeendena inom spelutveckling.

Entrén har skapat en snackis i branschen – säkerhetsspärrar fyller inte bara sin grundläggande funktion utan lockar till nyfikenhet och bjuder in till det pulserande och kreativa hjärtat av studion.

Helhetsresultatet har en väl sammanhållen karaktär som speglar studions kultur och ger DICE en stabil plattform för kommande framgångar.


Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan