Trustly Group AB

Norrtullsgatan 6, Stockholm

Information
Det unga och snabbväxande FinTech-företaget Trustly växte ur sina befintliga lokaler efter att antalet anställda dubblerats under 2015. Klivet från start up till etablerad krävde ett större kontor där man kunde fortsätta expandera. Samtidigt ville man behålla den familjära stämningen och gemenskapen som varit en så viktig del i uppbyggnaden av företaget.

Kontoret etablerades högst upp i en fastighet på Odenplan, med fri utsikt över Stockholms takåsar. Området med restauranger, folkliv, tunnelbana, bussar och nya Citybanan är en knutpunkt under expansion när Vasastan byggs ihop med Solna genom nya Hagastaden. En miljö som passade Trustly perfekt.

Det nya huvudkontoret manifesterar entusiasmen för innovation, stimulerar kreativitet och är en mötesplats för partners och kunder. Det gör den också attraktiv för nya medarbetare. Atmosfären känns elegant, social och underlättar både digitala och fysiska möten. Det är en plats som får människor att trivas och idéer att växa och ta form.

Renoverings- inflyttningsår: renovering 2015 / inflytt 2016
Kvm/antal anställda: 1350 kvm / 100

Arkitekt: pS Arkitektur
Fotograf: Jason Strong

Motivering
Kontoret är inbjudande, urbant och modernt. När man besöker Trustly möts man av en välkomnande och grön lounge. Ett fantastiskt ljusinsläpp och strikta linjer möter en grönskande vägg och den levande strukturen i receptionens blanka kopparplåt.

Mötesrummen ligger i en offentlig del, placerade i fil med glasväggar och textiler. Varma, sobra färger skapar hemtrevnad. Dolda skärmar och modern teknologi visar att vi befinner sig hos en nytänkare i innovationsbranschen. Materialen är påkostade, möblernas funktion högt prioriterad.

På övre planet hittar man bar och lounge där man träffas på frukost, afterwork eller bryter tankarna med en omgång flipper. Mjuka soffor i ljust läder kontrasterar mot bord och stolar i svart. Koppar är en accent som återfinns i taklampor, den välvda bardisken, kranar och ljusskenor.

Företagets hjärta, utvecklarnas studio, avslutas med ett fullt utrustad spelrum där spelkonsoller och robotskor trängs med sittsäckar och mjukt konstgräs som dämpar ljud. Ett kliv genom glasdörrarna så är man ute på den magnifika terrassen som omsluter hela översta våningsplanet, en oas mitt i staden med stora gräsytor, färgglada loungemöbler och gott om plats att äta och umgås. Kontoret är fyllt med många ytor för spontana möten; projektbord som man kan samlas kring och i ett flertal mindre rum kan man sjunka ned i en skön fåtölj.

Känslan i kontoret har beskrivits som att kliva in i ett myllrande mikrokosmos – här finns en befriande höjd som gör att man gärna hänger kvar!

Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan