Telia Company

Stjärntorget 1, Solna

Information
För den interiöra gestaltningen av Telia Companys nya huvudkontor i Arenastaden tog Tengbom fram konceptet Spectrum/Speed of light, som speglar Telias varumärke och digitala verksamhet. Inredningen andas en snabb och aktiv känsla, inbjuder till aktivitet och rörelse och ger energi genom ett brett färgspektra med starka accenter.
Konceptet tillsammans med Telias värdeord Dare, Care och Simplify och ett stort fokus på hållbarhet har varit den röda tråden i projektet.

I den 47 000 kvm stora byggnaden, med 3 800 medarbetare, fungerar färgspektrumet även som orientering mellan våningsplanen, det rör sig från lila, på golv och väggar, på nedersta kontorsplanet genom hela färgskalan för att sedan avslutas i lila igen på översta våningen. I kontrast står en gråskala i ytorna för mer fokuserat arbete.

Projektet innefattade även övergång till ett aktivitetsbaserat arbetssätt och Tengbom har tillsammans med Telia tagit fram ett brett spektrum av mötesrum och arbetsplatstypologier som passar för olika typer av arbete bl a fokusplatser, öppna arbetsplatser, snabbarbetsplatser, storbord och olika typer av nischer för möten eller processarbete. Eftersom mobiliteten tillåter arbete där det passar medarbetaren bäst har även pausytor och lunchmatsal (Coffice och the Hub) anpassats till att fungera som mötesplatser och alternativa arbetsplatser under hela dagen. Även de tre ljusgårdarna verkar som mötes- och samlingsplatser och gestaltas som platser där Telia möter kunden; På väg, På stan och I naturen.

Fotograf: Per Ranung

Medverkande Tengbom: Torbjörn Höeg, Linn Sylvan, Anna Kåresjö, Kristina Berggren, Annika Grottell
Husarkitekter: Reflex Arkitekter AB

Motivering
Med positiv energi, integrerad teknik i världsklass och ett svårslaget utbud av möjligheter flyttar Telia inte bara in i Arenastaden, utan i ett kontor för framtiden.

Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan