Bonnier AB

Atlasmuren 1, Stockholm

Information
Area 1434 kvm
Arkitekt Sweco Architects
Inredningsarkitekt Spectrum arkitekter.
Inflyttningsår 2016
Fotograf Jason Strong

När kontoret planerades ville man visa på Bonniers varierande verksamheter. Innanför entrén möts man av hela koncernens medieutbud – böcker, tidskrifter, dagstidningar, TV och digitala medier. Fysiskt material från koncernen är närvarande på hela kontoret samt på skärmar som löpande informerar om verksamheten. I konferensrummen har man jobbat med att gestalta teman genom folieringar av de olika mediabolagen. Alla omgivande väggar i fasad är i glas med ett screentryck bestående av en grön text som löper runt hela fasaden. Texten är hämtad från dikter utgivna av Bonnier som har anknytning till spår och järnväg vilket knyter an till byggnadens tidigare historia som lokstall. Mattan i kontorslandskapet går från en mörk mittkärna till ljust mot fasaden för att dra in dagsljuset till lokalen. Köket, delvis med tapet av kokböcker utgivna av Bonnier, formades som en informell mötesplats och är en mycket viktig del av kontoret. Här arrangeras många events samtidigt som det dagligen används som både paus- och arbetsyta.


Motivering
Bonnier AB:s nya kontor ligger i en ny påbyggd våning på Atlasmuren 1, i omedelbar närhet till det välkända Bonnierhuset. Kontoret är en självklar del i varumärket och det är viktigt att inredningen och designen uttrycker Bonniers olika affärsområden samtidigt som det är en personlig, trivsam och attraktiv arbetsplats.
Verksamheten ändras ständigt och kontoret måste vara följsamt och enkelt att arbeta i för alla. Personalen arbetar på olika sätt, vissa individuellt och andra projektvis under kortare eller längre perioder. För att tillgodose de olika behoven har man valt ett aktivitetsbaserat arbetssätt och noggrant utformat kontoret så att det passar just dem. Kontoret är även en viktig mötesplats både för interna verksamheter och för många gäster. Verksamheten finns i många länder och alla ska känna igen Bonniers varumärken och känna sig bekväma på kontoret.

Det här är Sveriges snyggaste kontor för att man med både nya och gamla möbler har skapat ett kontor som känns varmt och välkomnande med en stilfull blandning av modern och klassisk design. Det finns en plats att jobba på som passar alla och verksamheten speglas i inredningen. Det har skapats ett modernt kontor som samtidigt kopplas ihop med byggnadens historia.



Omröstningen har avslutats





Dela den här sidan