Consid AB

Ågatan 53, Linköping

Information
Från råvind till toppkontor – mitt på Linköpings pubgata. Välkommen till Consid i Linköping!

När Consid i Linköping behövde nya kontorslokaler hittade de mitt på Linköpings pubgata, ett par våningar över den populära nattklubben Platå, en råvind fylld med 100 år samlad bråte. I sann Consid-anda, det vill säga med ”ingenting är omöjligt”-inställningen i högsta hugg, la man beslag på lokalen och gav den en total upprustning. Idag utgör lokalen, som har en rå, industriell touch med mycket inslag av tegel och metaller, vad företaget själva vill kalla Linköpings snyggaste kontor. Välkommen till Consid i Linköping!


Motivering
Att beskriva Consids Linköpingskontor innan det blev ett kontor som en lokal är inte rättvist. Här fanns ingen lokal – bara en råvind, med ungefär 100 år samlad bråte.

– Det hela började med en kolsvart råvind, där ingen hade varit på decennier. Idag har vi skapat det som många säger är Linköpings snyggaste kontor, säger Thommy Wilén, kontorschef för Consid i Linköping.

Man kunde ana en och annan tegelvägg och pelare när man snubblade över ventilation och gamla arkivskåp. Vinden var iskall och hade inte minsta tillstymmelse till fönster. Det var bara ”vind, vinden vind”, som en av våra inredare, Elisabeth Lejon på Levande Lejon, så fint beskrev det. Möjligheterna, däremot, var oändliga. Här fick vi chans att rita om ytorna väldigt fritt i gott samarbete med den lokala fastighetsägaren. En planlösning ritades upp, där såväl en balkong som nya fönsterpartier fick ta plats – ja, ett komplett nybygge på taket, helt enkelt.

– Tanken från allra första början har varit mötet mellan gammalt och nytt, med en skön industriell känsla. Här ska alla trivas – både medarbetare och kunder, fortsätter Thommy.

– Den stora igenkänningsfaktorn mellan Consids olika kontor och den unika kombination av klassisk och modern design som de innehar är något alldeles enastående som vi lyckats skapa tillsammans. Den tidlöshet och elegans som möts med en stark hemkänsla på Consids kontor är slående unik. Att gå in på ett Considkontor ska ge en aha-upplevelse – en wow-faktor. Och det har vi verkligen lyckats med, menar Elisabeth Lejon.

Inredningen på kontoret är gjord av Elisabeth Lejon, Levande Lejon, Kristina Hjert och Sofia Nilsson, Gardin Olsson, och Joakim Sundler, Handslaget. Fotograf: Andrea Björsell.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan