Internetstiftelsen i Sverige, IIS

Hammarby Kaj 10D, Stockholm

Information
Innovativt, digitalt och professionellt. Det var några av ledorden när Internetstiftelsen i Sverige, IIS, började skissa på sina nya lokaler i Hammarby Sjöstad tillsammans med arkitektkontoret Tengbom. Ambitionerna var höga och resultatet blev över förväntan. Här möts man av ett kontor som medarbetarna är stolta över. En arbetsplats som visar på stiftelsens värderingar och de anställdas passion för internet.

Kontoret består av tre delar, belägna på tre olika våningar i den nya byggnaden Sthlm Seaside, och de binds samman av en tydlig struktur, sammanhållen färgskala och material som är både funktionella och lekfullt påminner om stiftelsens kärnverksamhet – ett exempel är det unika, kretskortinspirerade taket som löper genom lokalen. Tanken är att det övre planet fungerar som ett flexibelt kontor medan plan 1 och Goto 10 har lite mer attityd och är öppna för allmänheten.

Tillsammans har IIS och Tengbom skapat en miljö som främjar både digitala och fysiska möten. Kontoret är välfungerande och effektivt utan att någonsin förlora omsorgen om det lilla, mötesrummen är exempelvis alla döpta efter internetpionjärer. Miljöarbete och hållbarhet är naturligtvis viktigt för Internetstiftelsen, därför tog man beslutet att återanvända möbler från gamla kontoret.

Goto 10
Utöver kontoret har IIS i samma fastighet skapat Goto 10. Det är Stockholmsregionens enda kostnadsfria start- och mötesplats för alla som vill utveckla sin internetidé. Här finns tillfälliga arbetsplatser, ett kafé, utrymmen för meetups, seminarier och mindre mässor. Fokus ligger på nätverkande, idé- och kunskapsutbyte. Den röda tråden är nyfikenheten och kärleken till allt som internet och webben möjliggör, vilket också genomsyrar inredningen där flexibilitet, funktionalitet, hållbarhet och lekfullhet har varit viktiga utgångspunkter.

Storlek: 3313 kvm. Invigdes i maj 2017. Fotograf: Mathias Nero.

Om Internetstiftelsen i Sverige
Internetstiftelsen i Sverige, IIS, är en oberoende allmännyttig organisation som verkar för en positiv utveckling av internet. Vi har vår hemvist i Sverige och ansvarar för internets svenska toppdomän .se samt driften av toppdomänen .nu. Internetstiftelsens urkund slår fast att ett eventuellt överskott ska förbättra stabiliteten i infrastrukturen för internet i Sverige samt främja forskning, utbildning och undervisning med inriktning på internet. Vi har en målsättning att kunna investera minst 25 procent av vår omsättning i olika internetutvecklande projekt, år 2016 rörde det sig om cirka 50 miljoner kronor.

Motivering
Ett välfungerande, flexibelt och inkluderande kontor som både fungerar för de anställda och för dem som besöker meetups och seminarier, dricker en kaffe, har ett startup-möte, eller kanske slår sig ned och jobbar för dagen. Ett samtida och hållbart kontor som är professionellt och lekfullt, och där stiftelsens värderingar kontinuerligt kommuniceras, i både det stora och det lilla.

Omröstningen har avslutats


Intervju

Läs intervjun med Internetstiftelsen i Sverige, IIS om deras kontor på Lokalnytt.se


Dela den här sidan