Älvstranden Utveckling AB

Lindholmsallén 10, 402 77, Göteborg

Detta kontoret har varit med i en tidigare upplaga av tävlingen och går inte längre att rösta på.
Information
Om bolaget:
Älvstranden Utveckling är Göteborgs Stads utvecklingsbolag med uppdrag att förverkliga Vision Älvstaden. Tillsammans med stadens planerande förvaltningar och näringsliv skapar vi en inkluderande, grön och dynamisk innerstad runt älven.

Byggnadens namn: Citadellet

Placering: Kontoret ligger i ett före detta varvsområde på Hisingen i Göteborg, numera Lindholmen Science Park med grannar som SVT, CEVT, Ericsson, Volvo, Chalmers och snart även Geelys innovationscenter. Tidigare har bland annat ett rederi haft kontor i lokalerna, detaljer från den tiden finns fortfarande kvar.

Storlek: 1700 kvm fördelat på 2 våningar högst upp i huset
Antal kontorsplatser: ca 100 st
Antal kontorsrum: ca 16 st

Detta gör kontoret unikt: orangeri på taket, reflektions-/energirum med massagestolar och löpband, ett barnrum för att visa på det barnperspektiv vi har i vår stadsutveckling, en utomhusterrass med vidunderlig utsikt över Göteborg, Göta Älv och de områden som ingår i Älvstaden, öppet kontorslandskap varvat med kreativa mötesrum och mötesplatser.
Byggår: 1960
Renoveringsår: 2014-2015
Inflyttning: december 2015

Inredningstankar: Vi har utgått från Göteborg Stad och Älvstadens grafiska profil (med orange och petroleumgrön som accentfärg). Vi vill visa att vi är en del av staden och att det ska vara tydligt vad vårt uppdrag är. Till detta har vi lagt till olika typer av metaller (mässing, rostfritt, koppar), sten och trä, framför allt ek i olika nyanser (mörkbets, oljat). På väggarna har vi tagit fram en mörkt grå/brun nyans för att förstärka accent-färgen där den syns samt att skapa ett stilrent kontor som andas lite hotell-lobby-lyx.

Vi har återvunnit alla gamla möbler och konst bolaget haft sen tidigare. Vissa har vi renoverat upp och det vi själva inte kunde använda, har vi sålt eller lånat ut till Göteborgs Stad. Inget står på lager och inget har gått till spillo. Detta är viktigt för oss, både för att bevara historien, vara ansvarsfulla med vår ekonomi och för att alltid ha ett miljö- och hållbarhetstänk i allt vi gör. Till detta har vi kompletterat med platsbyggda möbler anpassade till vår arbetsmiljö och innovativa verksamhet där vi blandat fasta platser i landskap, i rum och skapat en aktivitetsbaserad del på kontoret.

Motivering
Älvstranden Utveckling är ett kommunalt utvecklingsbolag som med enkla medel, låg budget, högt miljötänk och en stor dos kreativitet skapat ett kaxigt kontor utöver det vanliga på Hisingen i Göteborg! Nära hjärtat av Älvstaden med vidunderlig utsikt över staden ligger det - Sverige snyggaste kontor!

Det går inte längre att rösta på detta kontoret.

Dela den här sidan