Tele2

Torshamnsgatan 17, Kista, Stockholm

Information
På Torshamnsgatan 17 i Kista ligger Tele2s nya aktivitetsbaserade huvudkontor. I och med flytten bestämde sig Tele2 för att man ville lägga mer fokus på samarbete inom organisationen. Samtidigt var det viktigt att det fanns möjlighet för individuellt fokuserat arbete på ett sätt som tidigare inte fanns. Dessa ambitioner blev bland andra grunden till hur huset strukturerades, med exv. ett helt våningsplan dedikerat åt just samarbete. Energi och aktivitet har varit andra ledord som avspeglar sig i allt ifrån möblernas färgsättning till husets flöden; det finns tex inga återvändsgränder någonstans, utan hela tiden en känsla av rörelse och dynamik. Tele2s raka, tydliga attityd kombinerat med viljan att ständigt utmana syns även i fasadernas utformning. Materialet är svart grafisk betong, och de stora burspråken anspelar på det kommersiella i bolaget. Den lite industriella känslan återkommer även interiört i exv mörkgrå bjälklagskanter, räcken, undertak mm.

Huset är organiserat kring en stor ljusgård. Här finns ”the Arena”, med en gradäng och avancerat AV-system, som används för att samla personalen för dragningar, information, AW:n mm eller helt enkelt för att arbeta i. På de utskjutande balkongerna återkommer det kommersiella tänket med stora AV-skärmar som visar Tele2s senaste slogans och kampanjer. I lobbyn, som är öppen för allmänheten, finns ett café där man kan köpa lunch eller en kaffe och slå sig ner och arbeta en stund, samt en reception.
Det är en öppen och välkomnande yta som känns som ett café på stan och som alltid är full med folk, liv och rörelse.
Receptionsdisken är gestaltad som en tydlig del av huset, också i betong, med en extern och intern del, för att kunna stödja det aktivitetsbaserade arbetssättet på bästa sätt. Huset har två våningsplan öppna för besökare. På entréplan ligger bla konferensavdelningen. Hela plan 1 är en ”Collaboration zone”, där fokus är på samarbete. Här finns mängder av miljöer anpassade för olika typer av samarbete. Temat här har varit ”Greenhouse”, så här finns specialritade pergolas, anpassad färgsättning och mängder av växter för att anspela på en utomhusmiljö. Övriga kontorsvåningsplan är organiserade med två Anchor points med bla personliga skåp, och två Work zones med varierade miljöer; allt från tysta bås, traditionella skrivbord, storbord och andra typer av samarbetsplatser. Samt förstås en stor mängd 1p-rum och mötesrum i olika stolekar. Varje våningsplan har också en Collaboration zone och en Quiet zone, gestaltade efter olika teman. Högst upp i huset finns ytterligare en samarbetsyta. Konceptet här var ”Urban Jungle”, och tillsammans med en stor terrass utanför är tanken att denna yta ska fungera som ett slags retreat. Hit kommer man för att komma undan pulsen i övriga huset en stund, eller bara sitta och arbeta i en lite annorlunda miljö.

Inredningsarkitekt: Strategisk Arkitektur
Fotograf: Anders Fredriksén

Motivering
Tillsammans har Tele2 och Strategisk Arkitektur haft möjligheten att utveckla och skapa ett nytänkande kontor anpassat till ett dynamiskt telecom-bolags snabba och agila arbetssätt. Med fokus på samarbete, kommunikation & en stor dos utmanande lekfullhet, samt med Tele2s ambition att ”leva som vi lär”, har vi gestaltat ca 20.000 kvm kontorshus i Kista; från fasadens utformning, planlösning och inredning, till specialritade möbler och detaljer. Resultatet har redan blivit ett väl fungerade och inspirerande aktivitetbaserat kontor i världsklass, och Tele2s anställa har inom loppet av 4 månader gått från 42% upplevd produktivitet till 68%! Hela 98,7% av de anställda känner sig idag mycket stolta över sitt nya kontor!

Omröstningen har avslutats




Vinnaren i tävlingen kommer presenteras på seminariet Stora Kontorsdagen 9 november.

Mer information
Anmäl dig här



Följ Lokalnytt.se på LinkedIn för nyheter om
Sveriges Snyggaste Kontor


Dela den här sidan