BDO Göteborg AB

Lilla Badhusgatan 2, Göteborg

Information
BDO:s nya Göteborgskontor hämtar stor inspiration från sin utblick över hamnen med dess material, former och kulörer. Kontoret ligger högst upp i huset i nyrenoverade lokaler vid Skeppsbron. Drygt 110 medarbetare tar plats i ett yteffektivt aktivitetsbaserat kontor med en helt fantastisk utsikt över hamnen.

Arkitekt: Petra Skoglund, Arkitektbyrån Design
Inredningsarkitekt: Katarina Söderström & Johannes Tjernberg, Krook & Tjäder
Projektledare: Joakim Månsson, Resultat Projektledning
Fotograf: Krister Engström

Kontorets generösa fönster och dess utblick ger känslan av att hamnmiljön och kontorsmiljön flyter ihop, inte minst i konferensrummen som karakteriseras av en per rum genomgående kulör på mattor, stolar och väggar. Alla skyltar har namn som flirtar med personer och städer med anknytning till hamnen och har alla även en liten story printad på dörren. En stor del av inredningen i kontoret är specialsnickrad, exempelvis receptionsdisk, biblioteksinredning, konferensbord och soffor. Lokalen består av ca 75 procent aktivitetsbaserat kontor medan övriga ytor är traditionella kontorsrum, konferens och grupprum, bistro och loungeytor.

Motivering
BDO flyttar till Skeppsbron och blir en del av Göteborgs nya mötesplats som växer fram längs älven. Det är inte bara adressen som är ny utan detta är en del i BDO:s nya vision om att skapa en arbetsmiljö där inspiration, trivsel och möten är nyckelfaktorer.

Nya metoder med hållbart byggande har använts och husen är energieffektiva med smarta gröna lösningar. BDO är glada över att vara en del av Göteborgs Stads nya satsning som handlar om att skapa en levande stadsdel som binder samman centrum med vattnet.


Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan