Microsoft

Emdalavägen 10, Lund

Information
Skånes öppna landskap och atmosfär är en metafor för Microsofts nya kontor i Lund. Verksamheten i Lund har gjort resan från egna rum till öppet kontor och har nu fått större tillgång till olika typer av rum och ytor för möten och samarbete – både spontana och planerade. Flera tysta rum för enskilt arbete finns som komplement till de öppna ytorna eftersom ”high performance” kräver lika mycket lugn och koncentration som samarbete och inspiration. Den sociala ”hubben” är central för medarbetarna - här arbetar man, äter lunch, spelar spel och håller både informella och formella möten, afterwork mm.

Inredningskonceptet är hämtat från verksamhetens kärna – utveckling av mjukvara för hantering av bildmaterial i digitala verktyg som datorer, telefoner och surfplattor.
Kamerans olika funktioner och delar – att zooma in/ut, att fokusera, speglar och linser – har inspirerat till utformningen av planlösning, inredning och belysning. Många av medarbetarna har även fotografi som hobby och därför var det naturligt att arbeta med detta koncept.

Att skapa en anknytning till det lokala – Skåne och Sverige – har också spelat en viktig roll i varför kontoret ser ut som det gör. De karakteristiska skånska fälten har tolkats i mönster i mattor och tak, och åkrarnas jordnära färgskala och olika texturer har präglat val av kulörer och material.

Till glaspartiernas foliering har medarbetarnas egna foton använts och delvis vänts upp-och-ner, som brutet genom en lins.

Storlek: ~ 900 kvm
Inflyttningsår: 2017
Fotograf: Jason Strong Photography
Inredningsarkitekt: pS Arkitektur AB


Motivering
”Det naturnära konceptet med små färgklickar och oväntade inslag skapar ett harmoniskt, tryggt och inspirerande landskap att jobba i. De olika fälten i både golv och tak för tankarna till Skåneslätten och dess vackra omgivningar. Belysning, detaljer och interiör samt materialval förenas till en lugn, vacker och produktiv miljö. Vi känner oss priviligierade att få ha tillträtt dessa väl genomtänkta lokaler som helt syftar till att främja vår kreativitet.”

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan