Smart Eye AB

Första Långgatan 28B, vån 7, 413 27 Göteborg , Göteborg

Information
Teknikföretaget Smart Eye med 70 stycken medarbetare höll på att växa ur sina lokaler och behövde även en nystart i och med sin börsnotering hösten 2016. Smart Eye flyttade upp en våning i huset på Första Långgatan i Göteborg och i de nya lokalerna med en yta på 2000 kvm och med utsikt mot älven fanns en möjlighet att sätta en personlig prägel och skapa en arbetsplats som speglar företaget. Inflyttningen skedde i mars 2017.

Målsättning var att skapa en arbetsplats som tillåter en expansion och vidare utveckling av företaget och som främjar den kreativitet, kompetens och drivkraft som finns hos Smart Eye:s medarbetare. Vidare ställdes krav på att renodla zoner för arbete i gemensamma ytor respektive ytor som kräver hög sekretess.

Den nya lokalen hade innan renovering en planlösning med lågt i tak och cellkontor på rad i trånga korridorer. Vid renoveringen höjdes tak och ytor öppnades upp för att skapa öppna landskap som bröts av med mötesrum utplacerade likt rumsboxar i landskapet vilket skapar både intima och öppna mellanrum för kontorsplatser.

Inredningsarkitekt: Kanozi arkitekter
Fotograf: Bert Leandersson



Motivering
Som många techbolag växer Smart Eye snabbt och kontoret är därför flexibelt utformat med ytor som fungerar för olika funktioner.

Smart Eye står för avancerad teknologi i kombination med hantverksskicklighet, äkthet och säkerhet. Känslan för detta förmedlas i inredningen med hjälp av mönsterkortet som grafisk förebild, kombinerat med genuina, hantverksmässiga material och detaljer.

Mönsterkortet går som en röd tråd genom inredningens olika funktioner. Synliga textilledningar i taket avslutas med armaturer och skapar en känsla av rörelse och teknik. Symboliskt visar det på ett flöde av kreativitet, kompetens och drivkraft.

Inredningens färgschema är satt från resistorer på kretskort – bas i blå/turkosa toner, beigea toner från trä och läder och accentfärger i rött, cerise och orange. Smart Eye:s gemensamma delar så som lounge, reception och lobby är mjukare och lugnare medans kontorsdelen med mötesplatser, mötesrum och kontors¬landskap är ljusare och intensivare.

Martin Krantz, VD på Smart Eye berättar om tankarna och visionen bakom utformningen av kontoret: - ”Vi på Smart Eye ville skapa en känsla i vårt kontor av att känna sig välkommen, trygg och omhändertagen när man kliver in genom vår entrédörr. Att man blir nyfiken och vill stanna kvar. Att det är en plats för kreativitet”.

I Smart Eye:s entré lounge kan gäster och medarbetare få en kopp riktigt gott kaffe innan de slår sig ner i lobbyn eller fortsätter in i lokalen. I lunch- och fikarum finns sittningar för återhämtning, spontana samtal och matplatser där man trivs och gärna blir kvar länge. För snabba mötes- eller grupparbeten är projektbord i ståhöjd populära bland de anställda. Projektbord med bordsskiva med printade grafiska mönster i samklang med träpanelerna på vägg; rejält, rustikt och samtidigt lekfullt. I kontorsdelen finns mer formella mötesrum och arbetsplatser för att komplettera de mer öppna ytorna – för att skapa en varierande miljö där varje medarbetare kan må bra och nå sin fulla potential.

Smart Eye:s VD, Martin Krantz och hans medarbetare känner att deras nya kontors inredning är professionellt, kreativt och flexibelt och passar Smart Eye:s behov som ett växande techbolag. Helt enkelt ett snyggt kontor man gärna stannar kvar på!







Vinnaren i tävlingen kommer presenteras på seminariet Stora Kontorsdagen 9 november.

Mer information
Anmäl dig här



Följ Lokalnytt.se på LinkedIn för nyheter om
Sveriges Snyggaste Kontor


Dela den här sidan