Castellum i Stockholm

Torsgatan 11, Stockholm

Information
Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige. Under våren 2017 har två nya Castellumkontor färdigställts varav ett är centralt beläget i Stockholm.

Kontoret ligger längst upp i fastigheten Klassföreståndaren 3, som även går under namnet Flat Iron Building, ett av de mest spektakulära landmärkena i Stockholms innerstad.

Tidigt togs beslut att WELL-certifiera kontoret och därför har människan, deras behov och hälsa fått styra såväl utformning som val av material och rutiner för kontoret.

Förutom ett naturligt ljusinsläpp från flera håll har kontoret också en makalös utsikt över Klara sjö och Kungsholmen. Med en färgskala som hämtat inspiration från naturen, naturliga materialval, växter och grönska skapas en unik känsla av att ha direkt kontakt med naturen.

Med människan i centrum har vi skapat ett funktionellt kontor med en palett av olika typer av arbetsplatser och flexibla lösningar som lätt kan anpassas efter skiftande behov.

Hjärtat i kontoret är Coffice, ansiktet utåt och verksamhetens nav. Stora gemensamma ytor som gärna nyttjas av medarbetare, gäster från andra kontor, besökare och kunder men även för events och den återkommande pingisturneringen. Här råder en härlig avslappnad stämning med musik i bakgrunden som skapar en nytänkande, inspirerande miljö med cafékänsla.

Utformningen som hämtat sin inspiration ur den Skandinaviska naturen har gestaltat tydliga funktioner och lyft in objekt som leder tankarna till både hemmet och naturen. Detta skapar en känsla av trygghet, dynamik och lekfullhet. Kontrasterna i det nordiska klimatet är tongivande i material och kulörval. Materialen är också noggrant utvalda ur hållbarhets- och hälsoperspektiv. Omsorg kring materialmöten och tydlighet i övergångar skapar elegans, medvetenhet och ett lugn för ögat. Subtila inslag av mässing och mattorna i mötesarenan är exempel på detaljer som triggar våra sinnen och visar på att människan gör avtryck.

Motivering
Vi är stolta över att vi har skapat ett kontor som genomsyras av vårt engagemang kring att skapa framgångsrika arbetsplatser som bidrar till människors välmående, starkare varumärke, lönsam verksamhet och ett hållbart resursutnyttjande.

Design och funktion genomsyrar konceptet för vårt nya kontor och har satt ton på allt från layout, material och färgval till möbler, detaljer och accessoarer.
Med vårt kontor vill vi inspirera och visa på möjligheter. Ett varmt och ombonat kontor där såväl medarbetare som besökare ska känna sig välkomna.

Välkommen hem till oss!

Omröstningen öppnar 2022-10-08

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.


Dela den här sidan