Castellum i Göteborg

Östra Hamngatan 16, Göteborg

Information
Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige. Under våren 2017 har två nya Castellumkontor färdigställts varav ett är centralt beläget på Östra Hamngatan 16 i Göteborg. Där har Castellums huvudkontor samt regionkontor flyttat in i gemensamma lokaler om 2 500 kvm. Fastigheten ligger på den norra delen av Östra Hamngatan med stadens puls utanför dörren och kontoret har utsikt mot Göteborgsoperan och småbåtshamnen.

Med människan i centrum har vi skapat ett funktionellt kontor med en palett av olika typer av arbetsplatser och flexibla lösningar som lätt kan anpassas efter skiftande behov. Många av ytorna är hybridfunktioner där exempelvis lunchlounger enkelt kan anpassas för större möten eller events och är utrustade med teknik i framkant.

Utformningen som hämtat sin inspiration ur den Skandinaviska naturen har gestaltat tydliga funktioner och lyft in objekt som leder tankarna till både hemmet och naturen. Detta skapar känsla av trygghet, dynamik och lekfullhet. Kontrasterna i det nordiska klimatet är tongivande i material och kulörval. Materialen är noggrant utvalda ur hållbarhets- och hälsoperspektiv. Omsorg kring materialmöten och tydlighet i övergångar skapar elegans, medvetenhet och ett lugn för ögat. Subtila inslag av mässing och mattorna i mötesarenan är exempel på detaljer som triggar våra sinnen och visar på att människan gör avtryck.


Motivering
Vi är stolta över att vi har skapat ett kontor som genomsyras av vårt engagemang kring att skapa framgångsrika arbetsplatser som bidrar till människors välmående, starkare varumärke, lönsam verksamhet och ett hållbart resursutnyttjande.

Design och funktion genomsyrar konceptet för vårt nya kontor och har satt ton på allt från layout, material och färgval till möbler, detaljer och accessoarer.

Med vårt kontor vill vi inspirera och visa på möjligheter. Ett varmt och ombonat kontor där såväl medarbetare som besökare ska känna sig välkomna.

Välkommen hem till oss!


Omröstningen öppnar 2022-10-08

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.


Dela den här sidan