Combitech AB

Åkerssjövägen 8, Trollhättan

Detta kontoret har varit med i en tidigare upplaga av tävlingen och går inte längre att rösta på.
Information
I juni 2017 flyttade teknikkonsultföretaget Combitechs verksamhet i Trollhättan in i ett nybyggt kontor som specialanpassats till verksamheten av hyresvärden Kraftstaden AB. Byggnaden var en av de första i området att uppfylla miljöbyggnad silver, vilket innefattar flera smarta innovationer för att spara energi samt höga krav på arbetsmiljö med avseende på bland annat dagsljusinsläpp till alla arbetsplatser och ljudnivå. Dessa nya krav har verifierats genom beräkningar och resultatet blev mycket bra.
Huset i sig har en mycket häftig arkitektur med en böjd glasfasad som vetter mot Göta Älv. Delar av huset hänger även ut över en ravin. Inbyggt i hela fasaden finns även LED-lister som gör att färgsättningen på huset går att ändra.

Invändigt så har vi mycket medvetet arbetat med Combitechs profilfärger (blå, magenta, orange och grön) vilket gett en mycket färgglad arbetsmiljö, som återspeglas i möbler, mattor, väggar, lampor mm. Var och en av de fyra våningarna har fått en egen färg som avspeglas i all inredning. Mycket tanke har också lagts på dekorationer och bilder, som speglar den högteknologiska verksamhet som Combitech bedriver. Trollhättans historik med bil och flyg har också tagits tillvara.
Verksamheten ställer stora krav på flexibilitet, vilket märks i att storleken på rummen lätt går att ändra genom flyttbara väggar för att följa med när projekt växer och krymper.

Ett team från personalen var med vid utformningen av kontoret för att ta till vara på alla bra idéer. En av idéerna från detta team som realiserades var att alla ska ha tillgång till takvåningen på plan 6, där ligger nu fika- och lunchrum med utsikt över hela staden. Det finns även en stor takterrass med bubbelpool.


Motivering
Den innovativa arkitekturen i ett naturnära och historiskt läge mitt i Trollhättan, i kombination med det medvetna färg- och materialvalet i allt från möbler till dekorationer i byggnadens fyra våningar, gör Combitechs nybyggda kontor i Trollhättan till Sveriges snyggaste kontor. Att kontorsmiljön inte bara är snygg, utan är utformad efter medarbetarnas önskemål, samt är anpassad efter verksamhetens skiftande behov är ett extra plus.

Det går inte längre att rösta på detta kontoret.

Dela den här sidan