Mondelez

Smedbyvägen 8, Upplands-Väsby

Detta kontoret har varit med i en tidigare upplaga av tävlingen och går inte längre att rösta på.
Information
Information
Yta: 1.100 kvm
Antal anställda som omfattas av flytten: 120
Inflyttning: 7 juni 2017
Arbetssätt: Aktivitetsbaserat

Marabou är ett av Sveriges mest älskade varumärken, med choklad som får oss att säga Mmm... och på Mondelez Sverige har vi förmånen att jobba med just Marabou men också flera andra omtyckta varumärken som Daim, Oreo, TUC, O’boy, belVita, Stimorol, V6 och Philadelphia.

Mondelez Sverige är en del av koncernen Mondelēz International, världens största chokladföretag, men även en gigant inom kakor och färskost. Förutom våra egna nordiska varumärken Marabou och Freia finns här choklad från Milka, Cadbury, Toblerone, Côte d’Or och Suchard samt globala kexikoner som Oreo, TUC och vår underbara Philadelphia. I Upplands Väsby, i direkt anslutning till Marabou fabriken, ligger det svenska huvudkontoret.

Vårt gamla kontor skapades i och med sammanslagningen mellan Kraft Foods och Marabou vars verksamhet på den tiden även innefattade Gevalia och Estrella vilka över tid har avyttrats. Sedan förra seklet har inte bara vi, utan även vår omvärld, fundamentalt förändrats, framför allt har digitaliseringen har haft stor inverkan och öppnat upp för nya möjligheter att arbeta vilket fört med sig att kraven på vår arbetsplats har förändrats markant.

För att säkerställa att vi skapar de bästa förutsättningarna för både vår verksamhet och våra medarbetare behövde vi se över våra kontorslokaler, resultatet blev att vi valde att bygga om en befintlig fastighet och därmed stanna kvar i Upplands Väsby med direkt anslutning till vår produktion.

Vi vill passa på att tacka våra medarbeta, vår referensgrupp som har lagt ner mycket arbete på att säkerställa att vi har levt upp till vår vision samt har jobbat med alla stora som små detaljer, samt våra sammaretspartners i detta projekt. Gemensamt har vi skapat fantastiska förutsättningar för framtiden.

Inredningsarkitekt: Moulienne Giesecke - Brunnberg & Forshed Arkitektkontor AB
Arkitekt: Hans Bergström - Brunnberg & Forshed Arkitektkontor AB
Bygg – Totalentreprenad: Kenneth Kaneborn – OP2 Byggnads AB
Projektledning bygg: Tobias Lindholm – Hedström & Taube Projekledning
Projektledning: Camilla Israelsson – GoToWork AB
Förändringledning: Lisbeth Bonnier – GoToWork AB
Inrednings levererades av: Martin Warstedt – AB Evert Lindelöf Inredning Service
Fotograf: Robin Hayes


Motivering
Vår vision
Tidigt i projektet definierade vi vår vision för vår nya arbetsplats. Det vi ville skapa var: ”An on demand environment with a dynamic vibe. Bringing our brands, our team spirit and joy to life”. Vi känner oss stolta över att vi lyckades att nå vår vision.

On demand: för oss på Mondelez betyder det möjligheten att erbjuda en plats som möter varje medarbetares enskilda behov vid var given tid.
Dynamic vibe: inom våra väggar görs affärer, utvecklas produkter och strategier och vi vill att vår miljö avspeglar denna spännande och kreativa nerv som utgör kärnan i vår verksamhet.
Our Brands: vi vill på ett subtilt och kreativt sätt visualisera våra goda produkter och ikoniska varumärken.
Team spirit: vi är ett oslagbart team med fantastiska medarbetare och vår arbetsmiljö ska inbjuda till samarbete inom och över funktionsgränser.
Joy: våra varumärken och produkter skapar glädje för konsumenter och vi vill att vår arbetsplats ska möjliggöra för våra medarbetare att känna samma glädje.

Brunnberg & Forshed Arkitektkontor ritade en ny planlösning i nära samarbete med oss för ombyggnad samt färgsättning, lös och fast inredning allt i samklang med vår vision

Vi har gått från att tidigare sitta utspridda i våra respektive avdeleningar till att jobba närmare varandra över avdelnings- och funktionsgränser. Vår miljö har blivit både visuellt överblickbar och skapar perfekta förutsättningar för en enklare kommunikation.

Vi har valt att på ett lekfullt men subtilt sätt föra in våra produktgrupper på kex, kakor, chokladdryck och tuggumi in i designen genom tydliga ikoner, snarare än att enbart visa upp logotyper för våra varumärken. Undantaget är Marabou som får ta plats och synas med det ikoniska M:et då vi är på den plats där Marabou produceras.

Förutom visionen så har ledorden varit att landa i en inredning med svensk anknytning där känslan av svenskt trä, mönstrade textilier och levande kulörer är tydlig.

Vi har skapat en kreativ arbetsplats med en tydlig vision som visar på stolheten vi har i våra produkter och som erbjuder det bästa förutsättningarna för varje enskild medarbetare. Det vi känner nu är stor stolthet.

Det går inte längre att rösta på detta kontoret.

Dela den här sidan