Important Looking Pirates

Norra Riddarholmshamnen 1, Stockholm

Information
Important Looking Pirates är ett av Skandinaviens mest framgångsrika företag inom postproduktion och visuella effekter. På CV´t finns kunder som Sony Pictures, HBO, Netflix och film- och tv-produktioner som Everest, Westworld och Black Sails.

ILP startades 2007 av artister med visionen att skapa ett företag där vi själva skulle vilja arbeta. Flytten till vårt nya kontor blev en möjlighet att förverkliga våra drömmar om den perfekta arbetsplatsen.

Det nya kontoret på Riddarholmen upptar 5:e våningen i "Norstedtshuset" och är på drygt 1000 m2. Detta är en Stockholms vackraste byggnader, mycket centralt belägen med fantastisk utsikt över Stockholm. Fastigheten är i sig själv ett kulturarv även om den har alla moderna tekniska lösningar som idag efterfrågas. Inflyttning skedde i oktober 2016.

Arkitekt: Fabian Wanqvist på HOW Arkitekter.
Fotograf: Per Kristiansen.


Motivering
Då vi arbetar i en mycket kreativ men också teknikdriven bransch är det viktigt för oss att ha en spännande arbetsmiljö som ger inspiration och fungerar som komplement till vår högteknologiska vardag. Det nya kontoret reflekterar vår företagskultur och är en brokig blandning av allt det som vi tycker om, med många nördiga referenser till populärkultur som spel och film. Personliga detaljer och föremål som vi samlat på oss under åren är integrerade i en kontrastrik miljö med en karaktär inspirerad av bio- och teatervärlden.

De sociala ytorna är otroligt viktiga på ILP. Det är där teammedlemmarna äter tillsammans, spelar spel, dricker fredagsöl, ser en biofilm eller dukar fram födelsedagsfika och det är där vi kan samla alla för att uppdatera dem på spännande företagsnyheter.

Organisatoriskt är kontoret indelat i fem olika avdelningar som var och en har sin egen kulör och karaktär, och som avgränsas av tunga draperier.
Lokalerna är genomgående ljussatta med spotlights för att ge ett kontrastrikt och dämpat ljus och en lättjusterad belysning av arbetsplatserna.

Omröstningen öppnar 2022-10-08

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.






Dela den här sidan