TUI

Münchenbryggeriet, Stockholm

Information
Storlek: 5000kvm

Inredningstankar: TUI Nordic, fd Fritidsresor. Omkring 440 engagerade medarbetare som var öppna för ett förändrat arbetssätt som kunde tillföra ny energi och underlätta kontakt och spontana möten.

Det fantastiska läget i Munchenbryggeriet med utsikt över Ridddarfjärden kunde man behålla tack vare en mer genomtänkt planlösning som frigjorde yta att avyttra. Man ville få en arbetsplats som passar arbetsuppgifterna. Stora fasta arbetsplatser och fullbokade mötesrum blev till ett aktivitetsbaserat kontor där man väljer klassisk arbetsplats med dubbla skärmar, hot desk, tysta soffgrupper, caféet mm - allt efter behov.

De ombyggda och moderniserade lokalerna rymmer nu dessutom piazzan där man jobbar, äter, möts; ett större gym, fler små mötesrum och många spontana platser för enskilt eller gemensamt arbete.

Nu har TUI cirka 5000m2 fina ytor som överraskar besökarna med sin lugna energi, dämpade akustik och färger och belysning i harmoni. Smile!

Arkitekt: pS Arkitektur

Ansvarig arkitekt: Peter Sahlin

Handläggande arkitekt: Mari Owren (A) / Beata Denton (IA) 

Medverkande arkitekter: Julia Falås

Ljusdesigner: Beata Denton

Inflyttningsår: 2016
Fotograf: Jason Strong Photography

Motivering
Resetemat och semestern är den röda tråden i inredningen. ”Home away from home” – här ska man känna sig som hemma! Stränder, hav och palmer har givit färgskalan. Hängmattor fungerar som kabelstrumpor. Parasoll som rumsskapande element. Medarbetarnas toolbox designades av Färg & Blanche och är tillverkad i plywood, läder och filttyg i ljusblått och rött. Inspirationen är hämtad från en klassisk strandväska.
Delar av det nyrenoverade gymmet och omklädningsrummen har ett energigivande havsblått golv och utgör en bra start på mångas arbetsdag.

Vår arbetsplats är en miljö där vi inspireras av varandra, växer och utvecklas. Den givna mötesplatsen har blivit ”Piazzan” på entréplanet. På torget är det populärt att sitta och arbeta eller ha sina möten. På lunchen samlas kollegor här för att äta, socialisera och koppla av. Luncherna avslutas ofta med en god kopp kaffe i Theas coffee shop. Här, liksom på de öppna kontorsplanen, bidrar en god akustisk miljö, varierande möblering och en behaglig ljussättning till att vi trivs och gärna hänger kvar.

De centralt placerade touch down-borden där man både kan se och synas är en favoritarbetsplats för många. Mjuka och behagliga arbetssoffor är särskilt uppskattade framåt eftermiddagen. Mötesrummens möblering varierar och ger medarbetarna möjlighet att välja det som passar bäst.
Från stora fasta arbetsplatser och fullbokade mötesrum till ett snyggt och personligt kontor som verkligen andas TUI. Glädjen och energin smittar av sig så fort man kommer innanför dörrarna!

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan