Trustly

Norrtullsgatan 6, Stockholm

Information
De gamla lokalerna blev för trånga för det unga och snabbväxande FinTech-företaget Trustly. 2015 insåg man att man växt ur sina befintliga lokaler och att man behövde ett större kontor, där man hade möjlighet att bli fler samtidigt som man ville behålla den familjära stämningen och gemenskapen som varit en så viktig del i uppbyggnaden av företaget.

Det nya huvudkontoret i Stockholm manifesterar entusiasmen för innovation, stimulerar kreativitet och är en mötesplats för partners och kunder. Det gör den också attraktiv för nya medarbetare. Atmosfären känns elegant, social och underlättar både digitala och fysiska möten. Det är en plats som får människor att trivas och idéer att växa och ta form. En hög professionell nivå samsas ledigt med avslappande frukostar eller after work vid den kopparklädda baren.

Inredningen är sober med lekfulla inslag. Grundpaletten är dämpad; grått, svart och koppar. Mörka stålrör i specialsnickerier och möbler kombineras med växtlighet, trä, glas och läder. Polerade och råa ytor blandas och är taktila inslag som ger karaktär.
Mötesrummen, delar av arbetsytorna och terrasserna utgör oaser med en starkare färgskala. Företagets hjärta, utvecklarnas kontorslandskap med höj- och sänkbara bord, avslutas med ett fullt utrustad spelrum där spelkonsoller och robotskor trängs med sittsäckar och mjukt konstgräs på golvet som effektivt dämpar ljud.


Info
Beställare: Trustly

Arkitekt: pS Arkitektur

Ansvarig arkitekt: Peter Sahlin

Handläggande arkitekt: Lina Mezquida Forsnacke

Medverkande arkitekt: Oliver Söderlund, Pelle Beckman

Ljusdesign: Beata Denton

Fotograf: Jason Strong

Kvm: 1350 kvm
Antal anställda: 100

Motivering
Kontoret är inbjudande, urbant och modernt. När man besöker Trustly möts man av en välkomnande och grön lounge. Ett fantastiskt ljusinsläpp och strikta linjer möter en grönskande vägg och den levande strukturen i receptionens blanka kopparplåt.

Mötesrummen ligger i en offentlig del, placerade i fil med glasväggar och textiler. Varma, sobra färger skapar hemtrevnad. Dolda skärmar och modern teknologi visar att vi befinner sig hos en nytänkare i innovationsbranschen. Materialen är påkostade, möblernas funktion högt prioriterad.

På övre planet hittar man bar och lounge där man träffas på frukost, afterwork eller bryter tankarna med en omgång flipper. Mjuka soffor i ljust läder kontrasterar mot bord och stolar i svart. Koppar är en accent som återfinns i taklampor, den välvda bardisken, kranar och ljusskenor.

Företagets hjärta, utvecklarnas studio, avslutas med ett fullt utrustad spelrum där spelkonsoller och robotskor trängs med sittsäckar och mjukt konstgräs som dämpar ljud. Ett kliv genom glasdörrarna så är man ute på den magnifika terrassen som omsluter hela översta våningsplanet, en oas mitt i staden med stora gräsytor, färgglada loungemöbler och gott om plats att äta och umgås. Kontoret är fyllt med många ytor för spontana möten; projektbord som man kan samlas kring och i ett flertal mindre rum kan man sjunka ned i en skön fåtölj.

Känslan i kontoret har beskrivits som att kliva in i ett myllrande mikrokosmos – här finns en befriande höjd som gör att man gärna hänger kvar!

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan