Arrowhead Game Studios

Hammarby Kaj 10D, Stockholm

Information
Arrowhead Game Studios är en växande svensk spelutvecklare, grundat 2009 i Skellefteå, med titlar som Helldivers, Magicka och Gauntlet bakom sig. Nu jobbar de på sitt nästa projekt som är deras största hittills.

Kontoret är beläget i det nybyggda området Stockholm Seaside på Hammarby Kaj, där de 35 medarbetarna flyttade in under sommaren 2017 på en yta av 840 kvm.

Inredningsarkitekt är Tema. Byggarkitekt är Brunnberg & Forshed Arkitektkontor.
Fotograf är Linus & Wilhelm, baraBild.se samt Malin Hedström.

Konceptet för vårt nya kontor har varit “Ett andra hem med Norrlandskänsla” och kopplar oss till företagets nordliga rötter. Kontraster har fått vara ett nyckelord och genom kontorets mitt löper gränsen mellan sommar och vinter. På ena sidan tar färger, ljus och material oss till myrar, barrskog, och väderbitna lantbodar. Grönskande midsommar sätter tonen vid det gedigna långbordet för lunch och fest. På andra sidan påminns vi om ljusa vidder, snötäckta landskap och norrsken. En biblioteksvägg med läsalkover och rum inspirerade av fjällstugor skapar värme och trevnad.
Livliga ytor kombineras med plats för avkoppling där stor vikt har lagts vid att kontoret ska kännas välkomnande och hemtrevligt, både inspirerande för medarbetare och inbjudande för besökare.

Motivering
Det är något speciellt med att jobba på Arrowhead och detta återspeglar vårt nya kontor. De anställda är dedikerade och oerhört drivna. Flytten har inneburit ett stort kliv uppåt för företaget och gett oss chansen att satsa på en arbetsplats som tar tillvara på personalens kreativitet och passion.

Med arkitektbyrån Tema har har vi översatt beskrivningen av Norrland – och känslan av hemma – till en modern kontorsmiljö. Noga utvalda trämaterial på golv, väggar och i möbler ger känslan av norrländsk skog. Läder, koppar, linne och ull representerar vår uppskattning för svenskt hantverk och tradition. En naturlig doft av trä sätter omedelbart stämningen när man kliver innanför dörren.

Arrowhead skapar kooperativa spel där samarbete är en nyckelingrediens. Stora ytor har dedikerats till socialt umgänge och egna aktiviteter, men också vilsamma områden där man kan ta en lugn paus från skärmen. Ergonomiska arbetsplatser, varierande mötesrum och tekniska lösningar anpassas efter personalen och verksamheten.

Med ett tidlöst tänkande har vi skapat hållbarhet genom att välja kvalitativa material och möbler och grunda med en stil som ger mycket utrymme att addera och växa. Slutresultatet ger en arbetsplats som inte glömmer att de anställda är den största tillgången och ger dem en stimulerande plats att utvecklas på. Det här är ett kontor hela företaget är stolta över!

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan