SiteVision AB

Drottninggatan 18a, Örebro

Information
SiteVision är IT-företaget som utvecklar Sveriges mest omtyckta webbpubliceringsverktyg. 

Företagets huvudkontor är beläget i ett anrikt bankhus mitt i Örebro. Huset ritades 1934 av arkitekten Ivar Tengbom på uppdrag av Örebro Sparbank. Banksalens marmorpelare och höga fönster skapar en riktigt spännande atmosfär. Att det är högt i tak på SiteVision vittnar inte minst lokalen om. Bankhallens sju meter bjöd vår arkitekt på härliga utmaningar.

Vår målsättning var att modernisera den gamla banklokalen och anpassa den för vår verksamhet, samtidigt som vi ville behålla den historiska själen. Det fantastiska ljuset och känslan av rymd var nyckelfaktorer att ta till vara och bygga vidare på.

SiteVision flyttade in i april 2017 och kontorsytan omfattar cirka 1 000 kvm.

Arkitekt: Sofia Kagg.
Fotograf: Jason Strong.

Motivering
SiteVision präglas av en härlig atmosfär, trevligt bemötande och pigga och innovativa medarbetare. Därför var det viktigt att lokalerna skulle ta vara på alla dessa positiva egenskaper.

Från konferens- och mötesrum till informella samlingsytor och pingisrum har vi tillsammans med arkitekten Sofia Kagg skapat ett kreativt och lekfullt kontor i det tidigare bankhuset.

Medarbetarna har sina egna arbetsplatser samtidigt som det finns gott om informella ytor där man kan mötas för att arbeta och umgås.

Specialbyggda glastrappor, glasräcken och glasväggar i extra klart glas förstärker känslan av rymd och framhäver den harmoniska färgskalan i lokalen.

Kontoret är fyllt av nyskapande lösningar i linje med vår digitala verksamhet. Ett exempel är den centralt placerade glastrappan som är integrerad med våra IT-system. Belysningen i trappan är blå men skiftar t.ex. till röd om något inte fungerar som det ska.

En kommentar som vi ofta får höra är att ”ni verkar ha det så himla trevligt ihop” och visst är det så. När vi fick chansen att bygga upp våra drömmars lokaler i det pampiga bankhuset såg vi möjligheten att skapa en yta som reflekterar det. Lekfullhet där form ändå inte fick gå före funktion. Där vi också tagit till vara de klassiska element som banklokalen försåg oss med. Och trivs, det gör vi!

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan