OATLY AB

Västra Varvsgatan 6, 211 19 Malmö, Malmö

Information
Oatly AB

Sveriges mest fiberrika företag flyttade från Landskrona till Malmö, bytte grafisk profil på sina förpackningar och satte sin chef i TV-rutan för att göra reklam. Framgångssagan började ta fart och Oatly utsåg oss på RUMRUM till att forma den miljö där nya idéer skulle få kraft gro varje dag. Det stod klart redan vid första mötet att vi gick en lite annorlunda utmaning till mötes — människorna på Oatly är kreativa vildar som saknar motstycke.

Vi trattade ner alla galenskaper till en kärna och tog fram ett koncept som kändes nytänkande, säreget, kreativt — Oatly helt enkelt. Lite trä, jordiga toner, svärta, några gula färgstänk och äntligen kunde alla glada havreälskare flytta in i sitt nya kontor på Media Evolution City.

Färdigställt Maj 2018 dubblering av yta 2017
Yta: 1100kvm
Inredningsarkitekt: RUMRUM
Foto: Stefan Lindher

Motivering
Oatly har på kort tid lyckats göra fler svenskar till havredrickare än någon vågat fantisera om. Redan efter två år i sina nya lokaler räckte inte längre ytan till. Det var helt enkelt dags att ta fram den stora hammaren och öppna upp ett hål till framtiden i den tomma grannlokalen. Som trogna anhängare fanns vi där med full styrka för att följa med dem på nästa resa. Inredningskoncept 2.0 började att gro.

Det var inte bara en vägg som skulle bort, utmaningen vibrerade mellan sina ytterligheter. Ny lokal — fast fortfarande den gamla. Befintlig inredning — fast ett nytt koncept. Med ledord som mer svärta, naturnära och spännande zoner skapades konceptet för den nya kontorsytan som kunde leva i samklang med den befintliga miljön. Kortfattat skapade vi en nyare version av den gamla lokalen för att kontoret som helhet inte skulle kännas som två olika världar. Den här gången fick havret spela en central roll för att binda ihop allt på ett naturligt sätt.

Sagt och gjort — färg, svärta, havre och fiber har byggt den nya lokalen. Och nu när ytan blev så mycket större var det viktigt att göra lokalen mysig och ombonad. Därför mörkade vi ner många av mötesrummen. Entrén och den tysta zonen skärmades av genom skira tygcirklar. Här kan man nu kan gå in i sin egen värld. Vi byggde ett litet bibliotek och ett telefonrum helt i trä, mötesrum med äkta havre från taket. Och för första gången skapade vi ett riktigt mörkt vilorum — det ska ju vara lätt att somna om man verkligen behöver vila!

Med dubbelt så stor yta står lokalen klar sedan 2018 och företaget fortsätter att växa i en väldig fart. Kul säger vi, go Oatly!

Omröstningen öppnar 2019-09-28

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.






Dela den här sidan