Gepefek AB

Kasernvägen 3, Hässleholm

Information
Gepefek AB och Hässleholm Event & Rum AB anlitade 2017 Helena Nyholm på Sesam Arkitektkontor i Kristianstad för att förvandla att trångt och opraktiskt före detta militärkontor till en passande miljö för Gepefeks mångfacetterade verksamhet. Det skulle vara en inspirerande miljö oavsett om det var två eller femton personer som använde kontoret.

Kontorets placering i den rofyllda nordskånska skogen ledde till ambitionen att ta in naturen innanför dörrarna på ett smakfullt sätt.

Kontoret blev till en plats där du tar av dig skorna när du kommer innanför dörren. Kreativa processer startar med vickande tår och känslan av att stå stabilt för att tänka fritt. För att möta fötterna lades textila mattor i varierande utförande i stort sett hela kontoret. Bland annat mattor för att skapa spännande optiska effekter på golven.

Det första du möter när du stiger innanför dörren är loungen med hög takhöjd. Skogen och himlen är temat och förstärks i kulörer på mattor, väggar och tak. Den fem meter höga fototapeten kopplar samman entréplanets mossgröna matta med ovanvåningens ljusblå himmelstak. Trappans metalliska kulör har inspirerats av Trollsländans grönblågnistrande kropp.

Entréplan är skogens plan och går i grönt med alm och körsbär som inslag i interiören och granit i badrum och köket. Det sistnämnda förgylls av den viktiga String-kaffehyllan som bjuder på Nespresso och te i lösvikt. Färgerna från trappan i loungen återspeglas i stolar och armatur. Våningsplanets kontorsrum kompletteras med en ateljé för att kunna stimulera den praktiska kreativiteten och ett konferensrum för de kreativa mötena.

Ovanvåningen är himlens plan och går i ljusblått. En skön soffhörna med utsikt över intilliggande gräsplan och skog erbjuder bekvämt arbete. Kontorsrummen har olika teman, ett är till exempel inspirerat av hotellrum, och erbjuder arbetsplatser efter humör och behov. Här finns även kontorets kompletta gym och bastu med åter igen skogen som inslag, inprintat i duschväggarna.

Inredningen är skapad av Gepefeks egna inredare med utgångspunkt i arkitektens färgtema och tema på golv och väggar. Inköpen är gjorda hos alltifrån Systrarna Grene till Tom Dixon och exklusiva italienska kontorsmöbeltillverkare. Plantorna i fönsterna är även de inspirerade av naturen utanför, med bland annat barrträd och ormbunkar.

Fotografierna är tagna av Stefan Fallgren och hyresgästen.

Motivering
Att kunna vicka på tårna och träna på arbetstid ger kreativiteten och innovationslusten utrymme. Vi har skapat en avslappnad miljö som ger människor lust och trygghet att röra sig utanför boxen. Långa arbetsdagar känns korta och möten blir effektiva.

Trots att kontoret erbjuder skiftande miljöer att arbeta i finns det ett vackert samband mellan allt genom val av matchande färger och material. Vackra detaljer och en helhet som alla inblandade, från asfaltläggarna som la gången fram till ytterdörren, till hyresgästerna som själva skruvade ihop möblerna, känner en stolthet över att ha varit en del av.

Det här kontoret är inte till för vassa klackar mot slipade betonggolv, här är ges istället plats för vickande tår och klara tankar.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan