Stena Fastigheter Stockholm AB

Vattugatan 2, Stockholm

Information
Stena Fastigheter i Stockholm valde i våras att ta klivet från ett traditionellt kontor bestående av öppet landskap i två plan med ett traditionellt arbetssätt och arbetsmiljö. Klivet gick till ett digitalt hållbart kontor där medarbetare utvecklas, kan variera sitt arbete efter behov och humör, har kul och känner sig stolta - där vi gör varandra bra, helt enkelt!

Stena Fastigheter utvecklar städer och förvaltar med omtanke, vilket präglar konceptet för det nya kontoret - där staden möter parken, arbetet möter hemmet.

Lokalen, som vid första anblicken inte var en helt självklar som kontorsyta, ligger i korsningen Vattugatan/Drottninggatan. Från gatan kan kunder och kunders kunder ana Stenas kontor och medarbetare, vilket ger en ödmjuk transparens till verksamheten.
Kontoret skapar ett möte mellan äkta material och tydliga avgränsningar i de olika miljöerna för att skapa en industriell stadskänsla som möter mjuk grönska i park. Ett kontor där medarbetarna har valfrihet och stor varierantion av miljöer. Färger och material är noga utvalda för att skapa en ombonad och fridfull miljö med en lite ”hemma-hos” känsla. Medarbetarna ska känna att de är på arbetet men trivs lika bra som om de vore hemma i sitt egna vardagsrum. Varierade miljöer för olika typer av arbete, såsom tysta zoner och mindre arbetsrum, har kompletterats med ytor för samarbete och gemenskap.

Konceptet återspeglas även i valet av möbler. Äkta material, hårt möter mjukt och staden möter parken skapar en röd tråd. Lokalen är lätt att trivas i eftersom varma, välkomnande färger och material av hög kvalitet används genomgående. Den nya lokalen andas öppenhet, transparens med valfrihet och variation, samt uppmuntrar till samarbete. Belysning och designdetaljer förvandlar en hård lokal med öppet undertak till en lugn och harmonisk miljö.

Inflyttning: juni 2018
Arkitekt: Strategisk Arkitektur
Möbelleverantör: AB Evert Lindelöf
Fotograf: Niclas Liedberg, Pixprovider

Motivering
Arbetsmiljön är ingen plats, utan hur vi är med varandra. Vi har skapat ett kontor utifrån individen och där vi har förutsättningarna att göra varandra bra.

Vi ser redan effekt på våra mål med kontoret, som är;
Utveckling - Nya utmaningar kräver nya lösningar, vi utvecklar sättet vi arbetar på och de hjälpmedel vi använder.
Vi-känsla - Kontoret är en öppen och välkomnande miljö där vi möts över avdelningar och företagsgränser.
Ha kul! - Vi har kul och trivs på jobbet, när vi mår bra blir vi mer effektiva.
Stolthet – Vi är stolta och berättar för varandra och allmänheten när vi gör bra grejer!
Göra varandra bra – Vi ger varandra förutsättningar för att bli så bra som möjligt. På så vis behåller och attraherar vi talanger.

Vårt kontor är lika snyggt på utsidan, som insidan.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan