Fastighets AB L E Lundberg

Olai Kyrkogata 40, Norrköping

Information
Yta: 1040 kvm
Fastighetens byggnadsår: 60-tal
Ombyggnadsår: 2017
Hyresgäst: Lundbergs
Hyresvärd: Fastighets AB L E Lundberg
Arkitekt: Strategisk Arkitektur
Fotograf: M & F Foto
Inredningstankar:
Ombyggnationen av vårt Huvudkontor skulle återspegla bolagets nya strategi. En strategi som bygger på innovation, samverkan och utveckling parat med vår långsiktighet. Lokalerna skulle också visa på möjligheten och skyldigheten att våga ta djärva steg genom att riva gammalt och bygga nytt. Att visa vad som går att göra med en fastighet, om man bara vågar utmana sina egna tankar och åsikter.

Fler bilder på kontoret finns att tillgå.

Motivering
Vi har på ett unikt sätt visat vad man kan skapa för kontor i en fastighet från 60-talet som till synes inte har samma goda förutsättningar som t.ex. nybyggda fastigheter. Vi har försökt att visa hur man kan återväcka Sveriges alla befintliga fastigheter från denna period genom att ta vara på kvalitéerna och utmana begränsningarna. Allt för att möjliggöra snabbföränderliga verksamheter i långsamma fastigheter. Dessutom är det enda riktigt hållbara att utveckla våra befintliga fastigheter.

Vi har med lokalernas hjälp förändrat hela vårt arbetssätt till en samverkansmodell där lokalerna fungerar som en samlingspunkt för hela bolaget. En stor öppen samlingsplats som fungerar som lounge, konferens, matsal mm förbinder kontorets olika funktioner och blir hjärtat i lokalerna.

Som en del i planeringen av kontoret har vi tagit hänsyn till hjärnans påverkan av kontorsmiljöer, bl a från vårt koncept Hjärnkontoret. Detta har resulterat i ökad möjlighet till individuella val, där medarbetaren själv får välja hur den vill sitta. Vi kallar det för ett individbaserat kontor.

Vår hjärna registrerar också färger och faktiskt även skönhet. Därför har vi arbetat med lugna färger men med tydliga kontraster. Dessutom har en stor variation av kvalitetsmöbler använts och vi har hela tiden strävat efter att skapa ett vardagsrum där personalen ska trivas och må så bra som det bara är möjligt.

Vi har också, i ett hållbarhetsperspektiv, utgått från vår framtagna modell för standardisering av kontor. Detta för att visa våra kunder vad man kan skapa i våra lokaler, men också för att vi anser att en lokal som är individuellt ombyggd till den grad att den bara passar en hyresgäst, inte på något sätt är hållbar över tid.

Kontoret är fantastiskt!

Omröstningen öppnar 2019-09-28

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.






Dela den här sidan