World Trade Center Göteborg

Mässans gata 10, Göteborg

Information
För World Trade Center Göteborg började resan redan 1989. Sedan dess har vi ständigt utvecklats, växt och förnyat oss för att våra hyresgäster ska trivas. Med Göteborgs bästa läge är vi ett givet val för många företag. Men, platsen är inte allt. Vi har gemensam reception (med toppbetyg i bemötande!), flertalet designade lounger och mötesrum samt andra gemensamma ytor. Med över 200 företag sittandes under våra tak får våra hyresgäster ett stort nätverk och möjligheter till nya affärer.

Enligt forskning har du 7 sekunder på dig att göra ett första intryck. När du kliver in i entrén på våning 7 möts du av härliga färger i perfekt balans. Vår reception fångar först din blick där du får ett varmt bemötande av vår härliga personal. Fyra sekunder senare vandrar blicken över vår väntsal med en färgpalett av smaragdgrönt och blått. Du hinner även skymta den stilrena korridoren till våra mötesrum med mörk ekparkett i kontrast mot ljusa väggar på ena sidan och mörka på den andra. Det första intrycket är en succé men vi lovar att än har du inte sett allt.

På våning 7 har vi 13 mötesrum med inspiration från några av Europas vackraste städer. Rummen är i olika storlek för att du bäst ska kunna boka det rum som passar just ditt möte. Material, dekoration, möbler och färg har alla sin gemensamma nämnare i staden som rummet representerar. Istanbul med orientaliska mattor och stolar i färgstark röd sammet, Milano med lyxig designkänsla och givetvis Göteborg med hamntema där en stor, blå containerdörr pryder rummet.

Den stora loungen är hjärtat av WTC Göteborg. Här möts hyresgästerna för lunch likväl som kaffe eller event. Planlösningen erbjuder stor variation. Luta dig tillbaka i soffan eller mingla vid våra barbord. Med olika färgklickar får rummet liv. Den traditionella grå bilden av ett kontorshotell är som bortblåst.

Motivering
Med små medel har vi skapat en inredning som är en ice breaker. I årets upplaga av Sveriges snyggaste kontor ställer vi upp med vår helt nyrenoverade våning 7 som bidrag. Med världen som inspiration kan du kliva in i mötesrummet Paris, Istanbul eller varför inte Lissabon och fly västkustens salta vindar för en stund. Våningen andas professionalitet men känns också omhändertagande. Förutom väldigt inspirerande så brukar också våra hyresgäster beskriva vår inredning som en ”ice breaker”. När nya kunder eller partners kommer på besök reagerar de ofta på interiören och ett trevligt samtalsämne skapas. Vår inredningsbyrå Bittra Britta ha skapat en röd tråd genom hela våningen med återkommande sätt att jobba med former, färger, textilier och material. Materialen är genomgående trä i valnöt och ek, målat trä och lackat stål. Möbler av hög kvalité med karaktär och stil. Bittra Brittas ambition var att skapa en blandning mellan hotell och kontor där den mustiga hotellobbyn möter de traditionella kontoret såsom ”det brukar se ut”. Det tunna, lite mer hårda blandas med det mjuka. Den skarpa stålramen möter den klädda varmare sitsen. Det svarta, tunga, solida möter det luftiga, spröda. Avskalat och lättläst, en svensk enkelhet och ärlighet med internationell touch. Här har över 200 företag sin hemvist. Eftersom våningens olika ytor och mötesrum har sin egen twist kan du varje dag söka inspiration i nya miljöer. Vi har skapat omgivningar där alla möjliga företag, organisationer, branscher och människor kan mötas. Vår lunchlounge är den största gemensamma ytan och sedan renoveringen har många händer skakats och många fikor avnjutits här.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan