Ideas AB

Lokgatan 9D, Malmö

Information
Kontorsstorlek: 250 kvadratmeter
Ombyggnadsår: 2018 (februari-september)
Inredningsteam: Oscar Rydberg (studiomanager), Matilda Haglund (inredare och grafisk designer) och Tony Rydberg (kreativ chef).
Fotograf: Mikael Leijon
Hemsida: www.ideas.se

Motivering
Sveriges snyggaste kontor är nu ännu snyggare!

Efter en totalomvandling av våra lokaler har vi tagit vårt kontor till helt nya höjder. År 2012 vann vi tävlingen Sveriges Snyggaste kontor och efter årets renovering av kontor, showroom och mötesrum har vi skapat en underbar, urban miljö där helheten binds samman av innovativa lösningar och lekfulla detaljer.

Ta hissen rakt upp från Citytunneln och kliv in i framtidens kontor. Våra lokaler omfattar ett helt våningsplan om drygt 250 kvadratmeter och är beläget på våning två i centralgaraget intill Malmö Centralstation.

Till vänster om hissen ligger kontorsdelen. Här är arbetsytorna designade efter ett aktivitetsbaserat arbetssätt och rymmer kreativa hörn, tysta zoner, lounge-ytor, ergonomiska arbetsstationer och projektrum. Här har vi som ett svar på framtidens sätt att arbeta både fasta och flexibla arbetsplaster. Två egendesignade och specialframtagna, hexagonformade skrivbord erbjuder många möjligheter gällande individuella preferenser. Det rymliga projektrummet låter kreativiteten flöda fritt och för den som behöver samla tankarna finns ett rum i glas där man själv reglerar ljudnivå och insyn. Vi har även tagit in naturen i rummet då det har en harmonisk och lugnande effekt i denna pulserande och tempofylld miljö.

Vårt showroom, till höger om hissen, är i ständig förändring och fusionen med Malmös skyline skapar genom en fantastisk glasfasad ett storslaget intryck. Vår nya sittrappa ger nästintill oändliga möjligheter. Trappan är utrustad med eluttag och snurrbara bord och kan självklart användas till arbete, men den går också att använda till så mycket mer. Från presentationer och filmvisningar till fredagshäng och kaffepauser. Och på tal om kaffepauser, testa vår revolutionerande kaffemaskin som inte bara är extremt stilren utan dessutom går att styra från både mobiltelefon och surfplatta. Mitt i vårt showroom har vi placerat ett fantastiskt bord. Det ger ytterligare arbetsplaster, men passar bäst till livliga projektmöten, produktdesign och luncher tillsammans med alla medarbetare på kontoret.

I våra lokaler väcks alla sinnen till liv genom musik, doft och smaker. Det visuella uttrycket tar också stor plats i form av flera specialframtagna print. Våra två mötesrum är utrustade med den senaste tekniken för snabb skärmuppkoppling och mötesbokning. Särskilt stolta är vi över vårt mötesrum ”Katedralen”. Genom en supercool foliering av en bild på Sankt Paulskatedralen i London skapas ett enormt djup och en extra dimension. Det känns nästa som man befinner sig mitt i denna storslagna byggnad och intrycket förstärks av de noga utvalda detaljerna i rummet.

Vi på Ideas är skräddarsyr inredningskoncept som linjerar med våra uppdragsgivares identitet och kärnvärden. Vi lever som vi lär och vårt eget kontor är inget undantag, det är helt klart en arbetsplats att längta till.

Omröstningen öppnar 2019-09-28

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.


Dela den här sidan