Tre Sverige

Entretorget 5, Stockholm

Information
I slutet av september 2018 flyttade mobiloperatören Tre in i sitt nya hus på Entrétorget 5, mitt emot Globen i Söderstaden. I tider där många andra teknikföretag väljer att sitta i Norrort var det strategiskt viktigt för Tre att hitta rätt plats för sitt nya hus - söder om stan, nära city och nya talanger i Söderort.

Studio Stockholm har varit ansvarig inredningsarkitekt och strategisk rådgivare genom hela projektet som inleddes med lokalsök 2015. Genom deras initiala analyser kom man snart fram till att Tre, med dess tillväxttakt, skulle komma att behöva ca 15 000 kvm, i en egen optimerad fastighet. Nästa steg i processen handlade om att identifiera och förstå vem den typiska medarbetaren på Tre är, och vilka behov hen har nu och i framtiden. Syftet; att kunna erbjuda den absolut bästa arbetsmiljön oberoende yrkesroll och personlighet var grundläggande för att kunna leverera den bästa lösningen, för både bolag och dess medarbetare. Behovsanalyserna har resulterat i ett hus fullt av optimerade lösningar och en smidig möjlighet för flexibilitet i husets 15 000 kvm.

Konceptet baseras på egenskaper typiska för dem som arbetar på Tre – de är pigga, framåtlutade, unga, sportiga och hälsosamma med en internationell mångfald. Det typiska för Tre har översatts i ett formspråk för att närma sig inredningen. Vardagsfest är ledordet – något som uppstår när alla engagerar sig, en känsla som ska genomsyra det nya kontoret. Inredningskonceptet präglas av digitala lösningar, robusta materialval så som betonggolv, massivt trä och galvaniserat stål samt oväntade detaljer i bland mångfärgade klätterrep och LED-trådar. Den hallonröda trappan kom tidigt in i konceptet som livsnerven som kopplar samman alla delarna i denna långsmala och 14 våningar höga fastighet.

Kvm: ca 15 000 kvm
Antal medarbetare: 1200 men anpassat för 1400 medarbetare
Inredningsarkitekter: Studio Stockholm
Fotograf: Per Kristiansen
Location: Söderstaden

Motivering
Så vad är definitionen av ett ”ett snyggt kontor” 2018? Miljöperspektivet är en hygienfaktor – att huset är byggt för framtiden, enligt konstens alla regler. För att ligga i framkant bör det också erbjuda olika funktioner och flexibla arbetsmiljöer. Så kommer vi till estetiken; hur det ser ut och vilken känsla du får när du kliver in genom entrén och rör dig fram i fastigheten. Det oväntade, pulsen och hantverksstoltheten ska kännas i väggarna.

Tres nya kontor är allt det där, men det som särskiljer Tre-huset från andra kontor är att du, var du än befinner dig i huset, har tillgång till alla typer av funktioner inom en radie på 15 meter. Detta gör att du inte behöver springa till en annan våning för att hitta en tyst zon. Skälet är enkelt; att effektivisera arbetet och serva Tres medarbetare. Genom god arkitektur har alltså bolagets olika delar kopplats samman till en fysisk form som både visar vilka Tre är, samtidigt som lokalen är optimerad för dem som arbetar där. Det gör Tres kontor till Sveriges snyggaste, både 2018 och många år framöver.

Omröstningen öppnar 2019-09-28

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.


Dela den här sidan