Grant Thornton

Sveavägen 20, 111 57 Stockholm

Information
Projektfakta:

Flexibla och livfulla mötesytor med multifunktion för medarbetare, kunder, kunders kunder och besökare.

Storlek: 380 kvm
Färdigställt och inflyttat: 2018
Beställare: Grant Thornton, Monika Wannholm
Inrednings Arkitekt: Brunnberg & Forshed Arkitektkontor, Moulienne Giesecke
Processledning: Norhammar & Partner, Annalena Norhammar
Foto: Robin Hayes
Upphandling och leverans inredning: Solforsen Inredningar, Sol Forsbeck

----------------------------------------------------------

Koncept gestaltning och funktion:
Grant Thornton är ett av Sveriges snabbast växande revisions- och konsultföretag som varje dag arbetar för att hjälpa företag och entreprenörer att växa och utvecklas. I Sverige finns hela 24 kontor och företagets huvudkontor ligger på Sveavägen i Stockholm. Här kommer en mängd besökande som ska besöka seminarier och nätverksträffar eller helt enkelt komma på kundbesök. Grant Thornton har dessutom alltid välkomnat sina kunder till kontoret där de kan sitta och jobba eller ha egna möten. Nu behövde mötesytorna i anslutning till entrén bli bättre, effektivare och snyggare.

Funktionell kontaktyta för både medarbetare och kunden - och kundens kund:
Ett helhetskoncept togs fram för att möta både verksamhetens och kundernas behov av nya multifunktionella, livfulla och inbjudande mötesytor. Lokalerna utrustades med mediaskärmar, full uppkoppling och lättillgänglig laddning av el. I focus stod att erbjuda en livfull miljö för interna och externa möten och touch down, möjlighet till sociala evenemang och servering av frukost och lunch vid seminarium samt plats för kundernas möte med sina egna kontakter. I loungen kan mera tillbakalutade möten och samtal föras. Tanken var att skapa en ökad känsla av trivsel och av att ”komma hem” för såväl medarbetare som besökare.

Drop in:
Ytorna är helt öppna och hit kan kunder komma från tidig morgon till ibland sen kväll. Genomströmningen är hög, inte minst tack vare Grant Thorntons egna seminarium med många deltagare från hela landet. Ambitionen med det nya konceptet var att besökarna vill dröja sig kvar, ta Skype-mötet eller en uppiggande smoothie innan dagen fortsätter (ett inspel från gemensam start-workshop för definiering av konceptet).

Beskrivning:
Fyra typer av sittning erbjuds för en varierad miljö; lounge, vanlig sitthöjd vid mötesbord halvslutet rum, högre sitthöjd vid mötesbord i öppen miljö och högre sitthöjd vid stora mobila bord. De mobila borden används både för projektmöten, som touch down-arbetsplats och samlingspunkt och som uppdukning av mat och dryck vid sociala tillställningar.

All inredning, soffor, bord och golvlampa, innehåller integrerade eluttag för snabb laddning.
Aspekten hälsa och social samvaro var också mycket viktig och integrerades i konceptet där bland annat en hälsobuffé nu dukas upp två gånger varje dag. Växter i olika nivåer, arter och storlekar bidrar till bättre luftmiljö och mjuk atmosfär.

Kulörer och materialval följer Grant Thornton´s designmanual för brand colours, något fritt tolkat men med tydlig anknytning. Färgsättning av väggar och riktning på långa mattor binder ihop de öppna ytorna och leder naturligt besökare vidare in.

Motivering
Motivering:
Mötesytorna har blivit en sammanhållen komprimerad yta med hög flexibel funktion och livfullt uttryck vilken bidrar till ökad social och yrkesmässigt utbyte för Grant Thornton´s medarbetare, kunder och besökare. Här vill man vara.

Omröstningen öppnar 2019-09-28

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.






Dela den här sidan