Adfenix

Vallgatan 14, Göteborg

Information
KUB Arkitekter skapade nytt koncept för Vasakronan för att snabbt få en ny hyresgäst.


KUB Arkitekter såg stor potential i den trista gamla kontorslokalen i det anrika Strömshuset. Genom att föreslå ett nytt koncept för Vasakronan kunde de utveckla lokalen i färdigt skick och skapa ett utrymme för ett företag som både vill värna om sina medarbetare och samtidigt välkomna sina kunder.

Målet vara att i princip bara sätta upp sin logotyp i den nya lokalen och ändå skulle allt vara unikt för den nya hyresgästen. Ofta ser inte hyresgästen lokalens fulla potential. Därför räcker det inte att bara att erbjuda ett tomt vitt skal. Vi vill erbjuda en nästintill färdig lösning där man tagit hand om detaljer, arbetat med en flexibel planlösning, skapat en originell attraktiv identitet som synliggör lokalens fulla potential. Det ställdes höga krav på vår kreativitet eftersom vi inte visste vem slutkunden var
Låta köket vara en naturlig samlingspunkt där alla delar av gestaltningen bakas samman till ett vattenhål för medarbetare och besökare
Genom oväntade smarta lösningar som tex sätta in metallundertak i låga undertakshöjder och låta installationer vara en del av gestaltningen så har lokalen fått ljus och rymd. Detta förstärktes ytterligare genom ljussättning ovan metallundertaket.
Avvikande inslag av kulör, material och mönster har gett variation och pigg karaktär till lokalen.
Detta har gett både lugn arbetsmiljö och uppiggande överraskande moment.
Omsorg om detaljer tex kring fönsterbänkar där vi använt kompaktlaminat.
Miljösmarta lösningar som återbruk av partier (om lackning)
Fotograf: Bert Leandersson
År 2018

Motivering
Varför
Kub arkitekter har vågat göra en stark gestaltning för en okänd hyresgäst.
Resultatet blev ett kaxigt format där hållbarhet står i fokus.
Resultatet ledde till att Vasakronan kunde hitta en hyresgäst mycket snabbt och därför är detta ett fint exempel på hur viktigt det är att visualisera och våga genomföra en ombyggnad med höga krav på gestaltning trots att kundens identitet är okänd.
Kub har fått en slocknad stjärna att lysa igen.

Omröstningen öppnar 2019-09-28

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.


Dela den här sidan