Pulsen Production AB

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Information
I Textilstaden Borås ligger detta härliga kontor där Pulsen Production har sitt huvudsäte. 2018 började renoveringsarbetet med att utöka och fräscha upp våra lokaler. Vi gick från 1000 m2 till 1467 m2 och i samband med renoveringen gick vi från traditionellt kontorslandskap till en modern öppen planlösning på ett våningsplan. Detta möjliggjorde att vi kunde samla vår personal i Borås på ett ställe och skapa möjlighet till bättre interaktion och aktivitetsbaserade mötesplatser. Designkonceptet har utgått från de befintliga  byggnadernas industrikaraktär kombinerat med lokalens arv från textiltillverkning.

Industrikaraktären känns igen i den öppna känslan i lokalerna med större objekt i form av möteskuber med spröjsning, svartmarkerad pelarstruktur och kopparmaterial i bänkar och möbler. Textilarvet har tolkats i material som sträckmetall som har samma uttryck som vävt tyg. Genom att placera möteskuberna fritt i lokalen skapas det naturliga rum mellan dessa som blir till mindre avdelningar. Lokalen har även flera naturliga mötesplatser i forma av lounger och högre sittningar för olika sorters arbete.

koncept™ står bakom idé, koncept och inredningen. Oddbirds AB står bakom utsmyckning och vidareutveckling av inredning.
Foto: koncept™
Fastighetsägare: Pulsen Fastigheter

Pulsen Production levererar IT-drift för verksamhetskritiska system, baserat på IBM Power-och Intel/Windows-plattformar. Bolaget erbjuder företag en stabil IT-infrastruktur med hög säkerhet, applikationsövervakning, arbetsplatstjänster, servicedesk och fjärrdrift. Pulsen levererar även alla typer av molntjänster, lokalt producerade i Sverige eller från ledande globala aktörer. Pulsen Production AB är en del av Pulsenkoncernen som har över 1300 anställda och omsätter mer än 3 miljarder kronor. Den familjeägda koncernen är Sveriges äldsta verksamma IT-företag och har sedan starten 1964 haft en stark tradition av expansion genom långsiktighet. Detta har resulterat i mångåriga kundrelationer, inte minst med landets kommuner och expansiva handelsföretag.

Motivering
En viktig del i förändringen var att vi kunde skapa en plats där vi hade möjlighet att i linje med företagets tillväxtmål växa organiskt men också genom förvärv. När flyttlasset gick den 7 december 2018 så flyttade personalen från Pulsen Production in tillsammans med personalen från det nyförvärvade bolaget MakeIT och det blev en spännande tid med ny miljö och nya kollegor. Pulsen Productions kontor har blivit en naturlig mötesplats för kollegor och kunder och vi är så nöjda med resultatet. Det är svårt att välja vad som är bäst, är det kanske vårt fräscha community area där vi äter frukost tillsammans och har våra personalmöten, eller är det kanske vårt pingisrum, biblioteket där vi har yoga, eller konferensrummet där vi har pilatesbollar istället för vanliga stolar? Oavsett vad du föredrar så finns det något för alla. Kontoret speglar vårt varumärke och skapar en hemtrevlig känsla direkt när du stiger in. Vi tycker verkligen att det är Sveriges snyggaste kontor!


Dela den här sidan