Meridium

Svensknabbevägen 15, Kalmar

Information
Meridium behövde större lokaler men trivdes bra på Svensknabben i Kalmar, en halvö med en vacker vy över Ölandsbron, badplats, båtbrygga och promenadstråk. Med en unik möjlighet att få bygga ett helt nytt kontor på ön ville vi inte bara ha en snygg utsida, utan även en unik insida. Vi hittade då Sofia Kagg genom Sveriges snyggaste kontor och det klickade direkt.

Med en agil arbetsprocess där personalen på Meridium har varit delaktiga under hela processens gång har företagets kultur kunnat speglas i utformningen.

– Ni som företag var mycket fritänkande, att ni ville och kunde tänka utanför boxen, vilket i sin tur gjorde att jag som arkitekt vågade ta ut svängarna. Jag ville hjälpa er att skapa det personliga, kreativa kontoret – där allt skulle kunna vara möjligt, säger Sofia Kagg, arkitekt.

Meridium har 3 av 5 våningsplan av byggnaden och 1094 kvm yta. Byggnaden stod klar 2018 vann Kalmars stadsbyggnadspris 2019.

Arkitekt: Sofia Kagg
Fotograf: Jason Strong

Motivering
Med en unik arbetsprocess där alla medarbetare har fått vara med och påverka, har resultatet blivit en plats där medarbetarna verkligen kan trivas.

– Sofia har lyssnat på det vi har sagt och fått omvandla och tolka det till ett stilrent men också praktiskt kontor utformat efter just vårt behov av arbetsytor och gemensamma samlingsytor, säger Marcus Lindblom, webbutvecklare på Meridium.

Vi har uppnått målet att få en arbetsplats där du kan känna dig som hemma, med olika kreativa miljöer, fantastisk akustik, inbjudande färger och variationer för alla olika arbetstillfällen.

Den fantastiska naturen och lugnet utanför dörren, och en känsla av att komma hem när man kommer till arbetsplatsen är en starkt bidragande orsak till en trivsam arbetsmiljö.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan