e3 Control

Västbergavägen 26, plan 7, Hägersten, Stockholm

Information
e3 control är ett företag som konstruerar och bygger apparatskåp.
Deras nya kontor (1 500 kvm LOA) är ett ovanligt bra exempel på den magi som kan uppstå när en kunnig och krävande hyresgäst tillsammans med en kreativ arkitekt har en tydlig vision om att arbetsplatsens utformning är avgörande både för medarbetares och kunders upplevelse. Vi på Fastpartner är glada att vi har fått vara med tillsammans med e3 control, Viz arkitektkontor och Elfver Byggservice, på en resa till det oförväntade med det extra som lockande krydda.

Den röda tråden i projektet har varit att med funktion och fantasi bygga en brygga mellan hyresgästen och dess kunder. Några talande exempel:
Med kunder och företagets egna medarbetare i fokus ville vi skapa en rumslig gestaltning där vi på ett avslappnat och trivsamt sätt ska få lokalen att vara en mötesplats där både viktiga möten och beslut kan tas likväl som att kunderna kan träffas, umgås och nyttja det som lokalen erbjuder.

Här har vi t.ex. ett gym öppet för träning för även kunder, en fransk bistro – uppbyggd som ett vit-putsat hus med stukatur, stensockel av granit, stuprör och svart-spröjsade fönster – där du kan ta en kopp cappuccino, eller såklart gå och handla i skyltkiosken. Att sedan ha ett företagsmöte i biografen eller i containern ger ju en helt annan upplevelse än att vara i ett traditionellt mötesrum. Sedan är det naturligtvis inte dumt att kunna spela lite pingis med en kund eller att samlas för AW vid basketplan på fredagar.

Företagets så normalt vanliga pentry har formats till ett båthus med brygga. Inte det enklaste alternativet med hänsyn till brand, tillgänglighet och ventilation, men värt mödan när man får sitta på sin rast lite upphöjt i denna enkla och harmoniska miljö och drömma sig tillbaka till sommarkvällen vid havet.

Här finns kontorsplatser i öppna landskap varvat med ett kontor som är uppbyggd som en gammal industrilada. Väldigt modern inuti med ventilation och kyla och allt som krävs medan det yttre skalet är byggt med sliten sinuskorrugerad plåt och gammalt lertegel. Till denna är en avsågad container ansluten vilken glasats upp och används som mötesrum. En stor men balanserad kontrast till den mer strikta och moderna produktionsenheten bakom nästa dörr.

Fotograf John Hellström

Motivering
”Vi tror på att ständigt ifrågasätta och att utmana dagens sanningar som gäller byggnation av apparatskåp. Vi går till jobbet varje morgon för att vi vill förändra en bransch till något nytt och fantastiskt. Vi tror på att göra det tekniskt svåra enkelt. Vi tror på att försöka lite mer.” Joakim Bengtsson, vd, e3 control AB

Tänk dig att få översätta denna övertygelse och passion till en arbetsmiljö som i varje detalj bär företagets själ. Det var just det vi fick göra – varmt tack till e3 control som fick oss på Fastpartner, Viz arkitektkontor och Elfver Byggservice att sträcka oss längre än vi kanske någonsin har gjort tidigare.

Resultatet tycker vi är: Stil, ja. Arbetsmiljö, halleluja. Nytänkande, var Einstein begåvad?


Dela den här sidan