Bygglet AB

von Utfallsgatan 1, Göteboreg

Information
Lokalen, Lokomotivet, är ett totalrenoverat gammalt lokstall från 1920 och ligger det växande stadsdelen Gamlestaden i Göteborg. Lokomotivet huserar i en spektakulär kvartscirkelformad byggnad som också givit upphov till dess namn. Fastigheten har anor från 1920-talet då Statens Järnvägar använde den som lokstall – en byggnad avsedd för underhåll och förvaring av dåtidens lokomotiv. Målet med Lokomotivet är att vara en föregångare när det gäller innovation, kreativitet och utveckling. Lokomotivet ska vara en av Göteborgs främsta arenor för idéer och tillväxt, genom att erbjuda profilerande kontorslokaler som står för öppenhet, inspiration, samverkan och hållbarhet. Lokomotivets omvandling påbörjades under slutet på 2017. Januari 2019 flyttade Bygglet in som första hyresgäst och finns på hela övervåningen, 1150 kvm.

När du träder in i våra lokaler möts du av tegel, betong, stål och trä tillsammans med böljande sammet. Vårt nya kontor bevarar sin industriella karaktär men skapar samtidigt en häftig atmosfär och en välkomnande mötesplats med stimulerande arbetsytor - för en lång tid framöver. Lokalen är spektakulär, framförallt tack vare den imponerande takhöjden och de enorma fönster som täcker fasaderna. Ett fantastiskt ljus tar sig in i hela lokalen där ny och fräsch design kombineras med bevarade ursprungsdetaljer såsom stålbalkar, pelare och fackverk.

Lokalen är varsamt renoverad och förbrukningen av el och värme baseras helt på förnybar energi. Vi vet om att vi behöver minska den energi vi förbrukar och själva arbetar vi aktivt mot målet att bli helt fossilfria 2030, det spelade också in i valet av ny lokal. Vi vill förvalta det industriella arvet från Gamlestan och återskapa den nytänkande och framåtdrivna atmosfären, samtidigt som vi omfamnar en hållbar och modern hållning i allt vi gör. Vid flytten genomfördes en nogsam inventering för att se hur vi kunde ta tillvara på befintliga möbler och inventarier. För det som ej kunde nyttjas genomfördes en auktion där de anställda för en låg peng kunde köpa loss saker. Pengarna skänktes till att bygga vattenledningar i Afrika.

Motivering
Våra kunder är gärna och ofta hos oss och direkt innanför dörren möts man av en öppen och välkomnande atmosfär där både kunder och medarbetare kan slå sig ner och ta en kopp kaffe på de inbjudande barstolarna i köket. För att stärka mötet med våra kunder arbetar våra mest kundnära medarbetare i direkt anslutning till kundytorna. Här är det fart och fläkt, men samtidigt finns möjligheten att slå sig ner i någon av sammetssofforna för en stilla stund.

I vårt kontor ska flera aktiviteter samsas - fokuserade utvecklare och bygg-kunder i arbetskläder som deltar i kundmöten, samarbeten, reflektion och personliga samtal. Vår verksamhet präglas av ständig utveckling för att möta våra kunders behov. Det finns därför flera typer av arbetsytor, alltifrån ljusa och tilltalande konferensrum, till fårskinnsklädda fåtöljer i pergolan omgiven av gröna växter. Det är lätt att spontant samlas runt kreativa ytor tillsammans med sina arbetskamrater, eller att smyga undan för att fördjupa sig i en analys - allt får möjlighet att äga rum på samma öppna ytor, avdelade med sammet till rum i rummen.

För oss på Bygglet är kontoret av största vikt, det är här vi spenderar 40 timmar, eller mer, varje vecka. Man skall känna sig glad, hemma, uppskattad och omtyckt och trivas i miljön man vistas i
Det är också viktigt för oss som IT-företag att attrahera medarbetare såväl som att våra kunder ska trivas. Det ska vara lätt att ta sig hit oavsett kommunikationssätt, Gamlestaden är en utmärkt utgångspunkt för vår verksamhet. Många av våra medarbetare är unga och vill gärna sitta kvar även efter att arbetsdagen är slut. Vi har spelrum, pingisrum och andra rekreationsytor som vi använder flitigt såväl under arbetsdagen som efter. Afterwork är självklart helst på kontoret.

Vi har moderna lokaler som mycket väl är anpassade till vår verksamhet och både våra kundenkäter och medarbetareundersökningar vittnar om att Bygglet är Sveriges snyggaste, bästa och mest trivsamma kontor!

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan