Media Evolution City

Stora Varvsgatan 11, Malmö

Information
Gängtappen är Sveriges första skyskrapa och Kockums tidigare huvudkontor. Byggnaden är en känd siluett i Malmö med sin karakteristiska triangelform. När Media Evolution City sökte efter lokaler för att utvidga sin verksamhet upptäcktes potentialen i att öppna upp den tidigare slutna byggnaden.

Resultatet är ett öppet välkomnande co-working space i två plan som är anpassat till ett modernt arbetsliv fyllt av energi och puls. Funktioner som front desk, restaurang och mötesrum är planerade på entréplan för att möjliggöra möten mellan människor.

Kontorsrum är placerade på andra våningen med flexibla väggar som kan flyttas för att anpassas utifrån gästernas behov. Interna mötesrum och pentry ligger i den triangelformade spetsen, på motsatt sida av byggnaden har ett vertikalt flöde skapats genom två öppningar i bjälklag. Här skapar den gröna trappan med atrium en central mötesplats. Trappans färg är kopplad till den befintliga mosaikväggen som är gjort av konstnären Tor Hörlin när huset uppfördes 1958.

Rosa väggar, plywood och rå betong är ett genomgående materialval och balanserar varandra på ett fint sätt som tillägg till husets 50-tals atmosfär. Möbler har noggrant valts ut för att fylla sitt syfte med fokus på flexibilitet och hållbarhet samt att lokala tillverkare, leverantörer och designers har lyfts fram. Restaurangen Spill har även den valts med omsorg då de erbjuder mat av råvaror som annars skulle kasserats.

Entréplan är öppnat upp i fasad med nya glaspartier ut mot en ny fransk park med plats för food trucks och boule. Framsidan har försetts med stora trädäck som även nås via restaurangen. Media Evolutions Citys verksamhet innefattar både insida och utsida och välkomnar staden och grannar till möte.

Gängtappen
Paul Hedqvist: Arkitekt (1958)
Wihlborgs: Fastighetsägare
Wingårdhs: Interiör gestaltning och fast inredning
Louise Hederström Design: Interiör gestaltning och lös inredning
Media Evolution City: Hyresgäst
André Phil, Wingårdhs: Fotograf

Motivering
Vi är stolta över att ha skapat förutsättningar för att Gängtappen genom Media Evolution City ska kunna bjuda in till framtidens nya möten. Detta genom att vi enhetligt utformat en parkentré, öppnat upp fasad och skapat en interiör med vackra detaljer och ny energi. Resultatet är ett hållbart hus med puls som nu kommer att fungera i många år till.

Omröstningen öppnar 2022-10-08

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.


Dela den här sidan