Intea AB

Sergels torg 12, våning 17–18, Stockholm

Information
Våren 2018 infann sig möjligheten att hyra kontor i en unik miljö mitt i hjärtat av Stockholm. En kontorslokal, på 18:e våningen, med flertalet spännande kvaliteter samt med en storslagen vy över en pulserande och modern stadsmiljö inramat av en vacker vattenspegel. Intea, vilka nu även har välkomnat I Know A Place som nya grannar i lokalen, har på kort tid vuxit ur lokalerna på Hamngatan och därför var denna lokalyta en lycklig upptäckt.

De nya lokalerna i den 5:e Hötorgsskrapan genomgick en totalrenovering, där mycket tid och energi lades på att bevara och lyfta fram detaljer från originalbyggnaden. För att välja bland allt värt att nämna har originaldetaljer såsom fönsterkarmar i koppar och trägolv samt väggpaneler i mahogny-toner varsamt restaurerats och fått ta plats för att markera tidsandan i lokalerna.

Att varje kvadratmeter i den nya lokalen planerades med Inteas verksamhet i fokus gav, förutom en varm känsla av trivsel och stolthet över kontorslokalerna, även en mindre yta än i tidigare, trots nära en fördubbling av antalet arbetsplatser. Detta möjliggjordes genom att skapa små samtalsrum samt att prioritera bort mötesrum i de egna lokalerna. Vid behov hyrs mötesrum hos I Know A Place, en trappa ner.

Med en fasadyta fylld med fönster från golv till tak och ett 360 graders perspektiv vågar vi påstå att kontoret erbjuder en av de mest unika miljöerna i staden med den bästa utsikten där ögat tillåts att svepa över stad, land och vatten.

Bilderna är tagna av Nathalie Malic och Gustaf Svanberg.

Inredning av RaRada Of Sweden AB och Interior Nation AB.

Motivering
Genom noga materialval, olika texturer och rumsbildningar har vi möjliggjort en harmonisk arbetsplats vilket främjar samarbete, spontana möten och varierande upplevelser från morgon till kväll. Varma arbetsytor, sobra textilier och detaljer i samspel ger de olika rummen en rofylld stämning. För att ytterligare förstärka känslan av trivsel och harmoni är både golv och väggar beklädda med mattor som dämpar ljudnivån och ger den eftersträvade ombonade känslan. Mattorna i kontorsytorna avbildar verk från olika konstnärer, specialanpassade för att smälta in i den atmosfär som har skapats.

Men sedan behövs även det lilla extra, det som står ut i allt det harmoniska och sobra, det som ger utrymme för inspiration och kanske även diskussion. Konsten har därför också fått ta tydlig plats i lokalerna och där variationen på konstverken utgör det unika i inredningen. Låt blicken vandra från en dramatisk oljemålning till en gigantisk, abstrakt järnsmideskulptur för att slutligen landa på tre överdimensionerade papegojor i glänsande mässing hängande från taket.

Med det moderna användandet av lokalerna och det tydliga bejakandet av originalets ursprungskänsla, har vi kunnat skapa bekväma och välkomnande ytor som omfamnar anställda och besökare i en öppen atmosfär där många kan ta del av platsen, känslan och vyerna.


Dela den här sidan