Philip Morris AB

Karlavägen 108, Stockholm

Information
PHILIP MORRIS

Information om kontoret:
- Plats: Garnisonen, Stockholm
- Storlek: 1700 kvm fördelat på 3 våningsplan.
- 2019 totalrenoverades kontoret och fick ny inredning, färgsättning och ytskikt. Störst fokus har varit på plan 11, där reception, mötesrum och pausytor huserar.

Inredning och projektering:
- Jan Wennberg och Linda Hedström. Crierum Projekterar och Inreder AB
- Fotograf: Lars Dahlberg, Splitz

År 2019 totalrenoverades kontoret och önskemålet var att ett av våningsplanen endast skulle rymma reception, mötesrum och pausytor och att de andra två skulle vara till för arbetsplatserna. Med detta i fokus har Philip Morris nu fått ett levande våningsplan i mitten av verksamheten, där både besökare och medarbetare träffas och interagerar. Våningsplanet är designat för att bjuda in till samhörighet och trivsel.

Ett nytt inredningskoncept implementerades på samtliga våningsplan och de interna ytorna på plan 12 och 10 fick uppfräschning av golv och väggar. Det blev även en funktionell inredning i form av ergonomiska arbetsbord och telefonpoddar för enskilda samtal. De externa ytorna på plan 11, som reception och mötesrum har fått inredning i gedigna material i form av trä, läder, och sten. Rummens inredning och färgsättning harmoniserar men särskiljer också de olika zonerna åt. Receptionen har en sober färgskala i naturliga toner som beige, blått och grått. Mötesrummen har fått namn och färgsättning från företagets produkter och pausytan som främst är till för personal, har fått en harmonisk grön färgsättning. Det som knyter ihop de olika ytorna är stilen på möblerna och det mörka trägolvet som återfinns i samtliga utrymmen.

Motivering
Philip Morris har fått ett inbjudande och inspirerande kontor för både anställda och besökare som genom sin varma och välkomnande inredning uppmuntrar till ett modernt och flexibelt arbetssätt. De nya kontoren med den gemensamma ytan på plan 11 har skapat ökad samhörighet och trivsel och gör det lätt att arbeta både effektivt och kreativt.


Dela den här sidan