Abako arkitektkontor AB

Kämpegatan 6, GÖTEBORG

Information
Efter 19 år hade Abako arkitektkontor AB vuxit ur lokalerna på Henriksberg och i december 2018 gick flyttlasset till expansiva Gullbergsvass.
Fortfarande med samma närhet till hamnen som tidigare men nu i händelsernas centrum där vi kan följa den nya stadsdelens framväxt mitt i city.
I den gamla industribyggnaden från 1920-talet som tidigare huserade lager för Vin & Sprit fann vi en lokal som stämde med företagets vision och karaktär. Därför har vi nu flyttat till ett kontor där alla är samlade på ett plan, i ett stort rum. Här ser vi varandra och våra projekt, vilket främjar samverkan och ger synergier som i förlängningen hjälper oss åstadkomma bättre arkitektur - historia, nutid och framtid i en kreativ mix. Dessa tankar förstärks genom den centrala arenan med kontorets omfattande arkitekturbibliotek, materialprover och mötesplats.

Under takåsarna har vi format ett kontor där takfönster, nivåskillnader och inglasade mötesrum ger en välkomnande öppenhet kombinerat med varierade rumsligheter för skiftande typer av funktioner och behov, där den starka mittaxeln förbinder hela kontoret. Nivåskillnaderna berikar lokalen och ger en dynamik i rörelsen, skapar variation och stärker användningen och upplevelsen av de olika rummen. De stora takfönstren fyller lokalen med dagsljus - ett skiftande ljusspel beroende på väder och vind samt utsikt över takåsar och byggkranar.

Färg- och materialpaletten är väl sammanhållen – betonggolv, glas, svart stål, ek, mörkbrun sisalmatta, grå MDF och grönskande växtväggar. Den naturliga färgskalan med både värme och svärta ger en lågmäld fond till våra projekt som framträder med sin diversitet och färgrikedom. Hållbara, naturliga material och ett gestaltningskoncept som skall fungera långsiktigt. En speciellt framtagen tapet vid entrén berättar ”historien om ABAKO” i projektform där vi har vävt samman skisser från projekt genom tiderna som vår gemensamma identitetsmarkör.

Inredningsarkitekt: Abako arkitektkontor AB
Yta: 1000 kvm

Motivering
Kontoret är den byggda bilden av oss som företag!
En lokal som stärker och stöttar att vi är ett företag som jobbar tillsammans, där gestaltningen format välkomnande rum med värme och omsorg.
Vi har en lång historia, men utvecklas hela tiden och siktar framåt!
Här har vi skapat ett kontor där vi kan bjuda in våra kunder till möten och evenemang, välkomnade mitt in i verksamheten, där vi är synliga för varandra och våra besökare vilket gör det lätt kan ta del av alla projekt, diskussioner och idéer!






Dela den här sidan