Convendum

Katarinavägen 15, Stockholm

Information
En av Stockholms mest ikoniska platser – Slussen – genomgår just nu sin största modernisering på över 80 år. På CONVENDUM är vi glada över att vara en del av den stora satsningen, under april 2019 öppnade vi upp ett nytt Coworking space i det välkända Glashuset.

De fyra våningsplanen omfattas av privata kontor, mötes- och konferensrum, gemensamma lounger och coworkingytor, kök, reception samt en stor takterrass som bjuder på en av Stockholms vackraste utsikter över Djurgården, Gröna Lund och Gamla Stan.

Möbelvalet utgörs av ett modernt formspråk med sobra färgsättningar som går i toner av grått och beigt kombinerat med CONVENDUMs signaturmatta från Dahl Agenturer, en silvergrå mjuk heltäckningsmatta som ger en behaglig och trivsam känsla. En av Nordens ledande inredningsleverantörer, Edsbyn Senab-koncernen, medverkande tidigt i projektet för att ta fram ett möbelkoncept som speglade CONVENDUMs vision om en inspirerande arbetsplats för den moderna människan.

Visionen var att ta till vara på lokalernas unika karaktärsdrag – de stora öppna ytorna och fönstren som vetter från golv till tak – för att skapa en representativ och funktionell arbetsplats. Genom mörka färgval för väggar och golv, ergonomiska möbler med kulörta inslag, växtlighet, stämningsanpassad bakgrundsmusik, inspirerande konst och behaglig belysning varvat med naturligt ljusinsläpp från de storslagna fönstren som löper från golv till tak har man lyckats skapa en inspirerande oas.

Information:
- Yta: 5 000 kvm
- Antal arbetsplatser: 500 st
- Färdigställt: April 2019
- Fastighetsägare: Atrium Ljungberg
- Kontorstyp: Coworking

Motivering
Hjärtat av kontoret utgörs av den grandiosa loungen, en plats för möten mellan människor, som är det första du möts av när du kommer in på kontoret. Syftet är att skapa en känsla av professionalism, glädje och energi kombinerat med en lugn och behaglig atmosfär.

Det direkta ljusinsläppet från de stora glaspartierna och den vackra utsikten skapar en känsla av energi och välbefinnande. Det som är utmärkande för Glashuset är kombinationen av design, service, läge och funktion.

När du rör dig längre in i lokalen möts du av anpassade coworkingytor, egna privata kontor och ett konferenscenter, för mindre möten såväl som större evenemang. Allt under ett och samma tak för att skapa en smidig och problemfri arbetsdag.

Det finns tillgång till service under alla vardagar vilket ger en ökad trivsel på arbetsplatsen och ett professionellt och trevligt bemödande för såväl befintliga hyresgäster som externa besökare. Som en del av servicen slipper du tänka på tids- och kostnadskrävande kringtjänster som städning, posthantering, Wi-Fi, skrivare, IT-support och annat som du kan förvänta sig av en modern arbetsplats.

Huvudfokus har varit att skapa en modern arbetsplats som grundar sig i framtidens sätt att arbeta. Med andra ord en arbetsplats där inte enbart kontorets visuella utseende står i fokus, utan även dess service, läge och funktion.

Omröstningen öppnar 2023-10-02

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.


Dela den här sidan