Saldoredo AB

Folkungagatan 108, Stockholm

Information
300 kvm, 200 kvm i gatuplan och 100 en trappa ner. inflyttning sommaren 2019 efter nästan ett års renovering. Renoveringen och design gjordes i samspråk med vår arkitekt Anders Frelin. Foton är tagna av Urban Jören, Mattias Segerbrand och Anders Frelin
Vi önskade att flytta från trygga Vasastan och Upplandsgatan efter 20 år till brutala och stökiga Söder. Då vi startade och drev fantastiska Nada Bar på Åsögatan under lång tid hade vi bra koll på Söder. En mer dynamisk plats är svår att hitta. Vi har alltid legat i gatunivå då vi på skämt säger(ja ok vi är från Göteborg) såsom spårvagnarna i Göteborg kontra tunnelbanan i Stockholm, att vi har inget att dölja. Skämt åsido, men det är faktiskt en del av det hela, då vi älskar att visa upp vad vi gör och vill. Faktum är dessutom att vi har ökat från 15 till 22 st personer under den tid vi har befunnit oss på Folkunggatan. Så det funkar. Häftigt eller hur.

Motivering
Lokalen är en gammal banklokal vilket gör att bankvalvet fortfarande finns kvar. När vi tog över lokalen rev vi ut allt och började om. Målet var att skapa en dynamisk plats där hela platsen kommer att äntligen få andas hur en framtida redovisningsbyrå kan se ut och verka. Mötet och lusten att hänga i lokalen har genom vår bakgrund inom restaurangbranschen varit viktig. Många olika dynamiska mötesplatser finns i alla former. Inga platser där vi kan förvara pärmar, skrivaren är undanställd långt ner i källaren. En ren, hård men varm industriell känsla med mjuka inslag av växter är vårt signum. Vi älskar budskap med vilka vi är och vad vi är genom våra ljuslådor i fronten med budskap och glädje som är vi. Vår lokal lyfter och förstärker vår kultur ytterligare ett snäpp.






Dela den här sidan