Planview

Klarabergsgatan 60, Stockholm

Information
Bang Universe: Rumsligt koncept & inredning
Tovatt Architects and Planners: Inredningsarkitekter

A celebration to the Nordic environment and the forces of nature. 

De nya ytorna i Planviews lokaler är en resa genom de nordiska klimatet. Vi tar oss högt upp bland dimmiga berg och djupt ner under havsisen. Vi möter höstens regnvåta, jordiga stigar och vårens bristande knoppar. I vinternatten lyses himlen upp av ett levande norrsken och marken kläs av ett tyst snötäcke. På sommaren glittrar solljuset ner mellan grenarna under de höga trädkronorna.

Grundpelarna i det rumsliga konceptet är Nordic Nature, Nordic weather and texture och Nordic celebration of life. Tillsammans med Tovatt Architects & Planners har alla material, färger och möbler valts ut varsamt för att passa konceptet.

Det första man möts av i entrén är en platsgjuten receptionsdisk i råbetong som konstnären Kaspar Druml tagit fram. Formen på disken är inspirerad av bergstoppar. Från receptionen nås alla gemensamma ytor som anpassats efter olika aktiviteter. Här finns större utrymmen för kick-off och pingisturneringar till mindre rum för one-to-one möten eller telefonsamtal.

Varje konferensrum har fått ett eget tema hämtat från Nordens växlande väder. I de två största konferensrummen Misty Mountain och Below the ice har finsnickaren Max Brandt specialbyggt konferensbord i rökt ek. Max har även byggt bänkar i ek till receptionen och står även bakom de gröna snickerierna i biblioteket. De öppna båsen i ljust trä med bänkar har Axelssons träprodukter tagit fram.

Planviews huvudkontor ligger mitt i centrala Stockholm på Klarabergsgatan 60 och renoveringen genomfördes 2018.

Fotograf: Jason Strong

Motivering
Planviews nya kontor har ett unikt koncept där många delar är specialbyggda. Vi är stolta över att visa upp miljön och detta projekt speglar mycket av vad vi på Bang Universe eftersträvar; genomarbetade rumsliga koncept där färg, trendkänslighet och en hög detaljnivå får ta plats.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan