Futur Pension

Linnégatan 18, Stockholm

Information
I samband med Danica Pensions namnbyte till Futur Pension fick medarbetare och kunder 2000 kvm nya kontorsytor på Linnégatan 18, Stockholm. Kontoret, som har ritats av designstudion Whyte Lilja, totalrenoverades till en för branschen otraditionell miljö som representerar framtidens pensionsbolag.

Gestaltningen av kontoret är resultatet av ett omfattande varumärkesarbete där Framtid, Förtroende, Energi och Nytänkande blev centrala ledord. Målmedvetet valde vi bort lösningar som representerade konventionell försäkringsverksamhet.

Möbler och belysning är en kombination av produkter från samtida designers och inredning ritad av Whyte Liljas designerteam. Grundläggande var att skapa långsiktiga och hållbara lösningar som tål tidens tand, kortsiktiga trender samt slit-och-släng.

Färgade glas omger mötesrummen och anspelar på bolagets nya blåtonade logotyp, och den transparens och energi som är central för bolagets kultur. Det tonade glaset återkommer kring den generösa interntrappan som bildar kontorets pulsåder. Trappan skapar förutsättningar för en levande arbetsplats, spontana möten och kreativitet mellan de två våningsplanen.

De svala kulörta glasytorna kontrasteras av varma toner i möbler och textilier. Organiska former präglar formgivningen, från den välvda receptionsdisken till de stående mattmålade väggpanelerna som löper utmed lokalens gångstråk. Naturmaterial såsom oljad ek, Brännlyckanmarmor och läder fick representera den trovärdighet som är grundläggande för Futur Pensions alla relationer. Att bitvis ikläda materialen i en oväntad kulör och form blev ett uttryck för det framåtriktade innovativa.

Dynamiken mellan det sociala och avskilt lugna löstes genom att regelbundet varva den öppna planlösningen med mysiga ljudavgränsade ”break-out-areas”, inspirerade av bistrovärldens ombonade ”Burger Boots”. Samt, ett stämningsfullt bibliotek för tysta stunder i lugn och ro.

Teamet:
Futur Pension: Uppdragsgivare
Whyte Lilja: Arkitektur och Inredning
Wallensteen Co: Projektledare
Fotograf: Erik Lefvander
Färdigställande: Mars 2020


Motivering
Gestaltningen av Futur Pensions nya kontor visar hur traditionella branscher kan utmana konventionerna, stå ut i mängden och inspirera till nytänkande. Här har teamet bakom Futur Pensions kontor vågat löpa linan ut och varje kvadratcentimeter har utformats i balans mellan det professionella och innovativa. Rumsflöden och funktioner, material och form har gjutits fram ur vågorna av ett medvetet varumärkesarbete som sträcker sig bortom snyggt eller fult. Resultatet visar kraften i strategisk arkitektur och dess förmåga att bygga kraftfull synlighet, relationer och affärer.






Dela den här sidan